Οι φιναλίστ των περσινών Δυτικών τελικών θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενόψει της νέας σεζόν τους Σπερς, ομάδα που τους άφησε εκτός Τελικών. Αλλά, για την ώρα, στο Μέμφις δεν ασχολούνται με κάτι τέτοιο. Ο ιδιοκτήτης των Γκρίζλις, Ρόμπερτ Πέρα, που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι ξέρει να σουτάρει, αποφάσισε να «τα βάλει» -για καλό σκοπό- με τους (αγωνιστικά ταπεινούς) Μπόμπκατς

Για την ακρίβεια, να προκαλέσει τον ομόλογό του στην Σάρλοτ, Μάικλ Τζόρνταν, σε έναν αγώνα 1-on-1!!! Ο κ. Πέρα, που ζήτησε συγγνώμη για την ματαίωση του πρόσφατου αγώνα εναντίον του γκαρντ της ομάδας του, Τόνι Άλεν, που θα γινόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς (για 100.000δολ. σε τοπικό νοσοκομείο), αποφάσισε να βρει άλλον αντίπαλο, για να δωρίσει χρήματα. Και τι αντίπαλο! Μέσω Twitter, έγραψε πως «αν παίξω με τον (σ.σ.: αφεντικό των Μαβς) Μαρκ Κιούμπαν, θα τον νικήσω εύκολα και γρήγορα»! Επομένως, ανεβάζοντας τον δείκτη δυσκολίας, έγραψε αργότερα ότι «αν θέλετε να μιλήσουμε για ένα ματς ιδιοκτητών, να μου φέρετε τον Μάικλ Τζόρνταν και θα ανεβάσω το ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο 1εκατ.δολ.»!!!

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης των Γκρίζλις θα ήθελε πολύ να αντιμετωπίσει τον κατά πολλούς κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, αν και ο 50χρονος «MJ» προσφέρει… σεμινάρια σε νεότερους ακόμη και μετά τα 42 του! Κάποιοι παίκτες του Μέμφις σχολίασαν μετά τη φιλική νίκη επί του Μιλγουόκι την πρόθεση του κ. Πέρα να παίξει με τον Τζόρνταν… Με τον Μαρκ Γκασόλ να ομολογεί πως «δεν νομίζω ότι θα είχε καμία τύχη κόντρα στον Τζόρνταν, αλλά ο Ρόμπερτ είναι ανταγωνιστικός από τη φύση του». Ο βασικός πόιντ-γκαρντ, Μάικ Κόνλεϊ, τόνισε ότι «αγαπώ τον Ρόμπερτ, αλλά δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να νικήσει τον Μάικ» και ο Τόνι Άλεν, που παραλίγο να παίξει τον εργοδότη του, κατέληξε πως «δεν θα νικούσε ούτε εμένα… Αυτό είναι σίγουρο»!