Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς μπορεί να θεωρούν δεδομένη την απώλεια του Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος θα αποχωρήσει με ανταλλαγή, ωστόσο δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι λογικό ότι μια τόσο σημαντική αποχώρηση πρέπει να καλυφθεί σωστά και από αξιόπιστους παίχτες. Ένας εξ’ αυτών, λοιπόν ήταν και ο Ντέρικ Ρόουζ. Παίχτης ιδιαίτερα ταλαντούχος που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους Καβς.

Βέβαια πριν την απόφαση του Ρόουζ να συνεχίσει παρέα με τον Λεμπρόν Τζέιμς την καριέρα του, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Αμερικανός guard όμως δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί στην ομάδα του λιμανιού και ο λόγος ήταν απλός. Οι Λέικερς δεν προορίζουν για βασικό τον Ρόουζ αλλά τον Λόνζο Μπολ και κάτι τέτοιο δεν άρεσε σαν σκέψη στον Ρόουζ.

Ο ίδιος ήθελε να βρει μια ομάδα, στην οποία θα ήταν πρώτη επιλογή και όχι δεύτερη. Έτσι, οι Καβαλίερς έμοιαζαν ο τέλειος προορισμός, καθώς ναι μεν διεκδικούν πρωτάθλημα κάθε χρόνο αλλά από την άλλη με την αποχώρηση του Ίρβινγκ μπορούν να προσφέρουν την επιθυμία του Ρόουζ. Δηλαδή να παίζει βασικός.