Οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Ουόριορς, ετοιμάζουν την παρέλαση τους στο Γκόλντεν Στέιτ την Παρασκευή (19/6), αλλά τελικά δεν έχουν και… «παρέλαση» θαυμαστών. Ο δημοσιογράφος Σκιπ Μπέιλες ανάρτησε ένα σχόλιο στο twitter, γράφοντας πως «αγαπώ τον Στεφ (σ.σ.: Κάρι), αλλά η πορεία του προς τον τίτλο ήταν τυχαία και τυχερή. Απέφυγε Θάντερ, Κλιπς και Σπερς, αλλά και 4 τραυματίες πόιντ-γκαρντ. Θα πρέπει να το επικυρώσει του χρόνου…». Ο Μπέιλες αναφέρεται στο δεύτερο σκέλος στο γεγονός ότι η παρέα του Κάρι αντιμετώπισε κατά σειρά Πέλικανς, Γκρίζλις, Ρόκετς και Καβς, οι οποίοι είχαν τραυματίες ή απόντες από κάποια ματς τους βασικούς πλέι-μέικερ, Τζρου Χόλιντεϊ, Μάικ Κόνλεϊ, Πάτρικ Μπέβερλι και Κάιρι Ίρβινγκ αντίστοιχα… Η απάντηση του Κάρι ήταν με δικό του tweet: «Σε αγαπώ κι εγώ Σκιπ». Άλλωστε, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που στην πορεία του για τον τίτλο νίκησε και τους 4 “συμπαίκτες” του στην κορυφαία 5αδα της κανονικής περιόδου! Και προτίμησε να… κοιμηθεί στο αεροπλάνο αγκαλιά με το τρόπαιο (φωτό, κάτω στο Gallery)!

Ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ σεβάστηκε τον δημοσιογράφο, αλλά ούτως ή άλλως η ομάδα του έχει άλλες έγνοιες. Μετά τα πανηγύρια για τον πρώτο τίτλο έπειτα από 40 χρόνια, οι παράγοντες των πρωταθλητών έχουν να σκεφτούν την επόμενη σεζόν, με προτεραιότητα την παραμονή του Ντρέιμοντ Γκριν. Ο απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ είναι restricted free-agent, κάτι που σημαίνει πως οι Ουόριορς έχουν την δυνατότητα να τον κρατήσουν «ισοφαρίζοντας» την καλύτερη προσφορά που θα λάβει. Ο Γκριν ήταν παίκτης-“κλειδί” της φετινής πορείας προς το δαχτυλίδι και φέρεται να απασχολεί τους Πίστονς, ομάδα της πόλης που γεννήθηκε… Η διοίκηση, πάντως, αν και θέλει να διατηρήσει τον «κορμό» του τίτλου, θα μιλήσει με τον Ντέιβιντ Λι, τον οποίο φέρεται να θέλει να αποδεσμεύσει. Ο 32χρονος φόργουορντ έχασε φέτος τη θέση του βασικού από τον Γκριν και στα πλέι-οφς δεν είχε θέση στο rotation, παρά μόνο στους 4 τελευταίους Τελικούς. Φέτος κατέγραψε μ.ο. 7.9π.-5,2ριμπ. σε 49 ματς και 18,4′ συμμετοχής, σε πτώση από τους περσινούς μ.ο. των 18,2π.-9,3ριμπ. σε 67 ματς σαν βασικός και 33,2‘. Ο Λι υπέγραψε το 2010 6ετές συμβόλαιο έναντι 80εκατ.δολ. και του χρόνου θα λάβει 15,4εκατ.! Η διοίκηση, όμως, θέλει να να γλιτώσει μέρος των χρημάτων και να του σώσει την ευκαιρία να βρεθεί σε ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η «επόμενη μέρα» μοιάζει να έχει περισσότερο ενδιαφέρον στο Κλίβελαντ. Αφενός από την αναμονή για την απόφαση του free-agent Κέβιν Λαβ, που σαν τελευταία εκδοχή έδωσε την επιθυμία του να παραμείνει. Και αφετέρου από την (3η) «απόφαση» του ΛεΜπρον Τζέιμς. Η πρώτη «Decision» του «Βασιλιά» ήταν να φύγει το 2010 για το Μαϊάμι και η δεύτερη να επιστρέψει πέρσι στο Οχάιο. Το 2014 υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αλλά φέτος έχει οψιόν να μείνει και πάλι ελεύθερος, αν και λίγοι πιστεύουν πως θα εγκαταλείψει και πάλι τους Καβαλίερς… Ως την επίσημη απόφασή του, πάντως, είναι εύλογο το άγχος της διοίκησης της ομάδας του Κλίβελαντ, η οποία θα δει επίσης τους Τρίσταν Τόμπσον, Ιμάν Σάμπερτ, Τζέι-Αρ Σμιθ και Μάθιου Ντελαβεντόβα, να μένουν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου… Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ΛεΜπρον δεν σεβάστηκε τον προπονητή του, Ντέιβιντ Μπλατ, κατά την διάρκεια των Τελικών, καλώντας μόνος του τα τάιμ-άουτ! Λίγο καιρό μετά την φαινομενική στήριξή του στον πρώην κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ακολούθησε τις φήμες ότι… “καπελώνει” τον Μπλατ, κάτι που πάντως διέψευσε