Οι φετινοί Charlotte Hornets δεν παύουν με εκπλήσσουν με τον σκληρό και δυσκολοκατάβλητο χαρακτήρα τους, που δε λυγίζει ακόμα και κόντρα στην ίδια τη λογική!

Εδώ και μερικές ημέρες, όπως άλλωστε είναι γνωστό, αγωνίζονται δίχως 4 βασικά γρανάζια (χθες, μπήκε στο πρωτόκολλο του ΝΒΑ και ο Ish Smith), με τα δύο εξ αυτών μάλιστα είναι οι LaMelo Ball και Terry Rozier III, αλλά αυτό δε σημαίνει επουδενί πως είναι πρόθυμοι να τα παρατήσουν.

Προχθές (6/12), άλωσαν την Atlanta σε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ιδιαίτερα «καυτή» ομάδα όπως οι Hawks, ενώ χθες (7/12) κόντραραν με αποστολή- ανάγκης τους υγιείς Philadelphia 76ers, χάνοντας στην παράταση μετά από ένα εξαιρετικά κλειστό και πανέμορφο παιχνίδι.

Πριν το ματς, γνώριζαν πολύ καλά πως για τον Joel Embiid, από τη στιγμή κιόλας που απουσίαζε ο Mason Plumlee, αντίδοτο δεν θα υπήρχε -κάτι που εν τέλει αποδόθηκε και στην πραγματικότητα, με τον Καμερουνέζο είτε να βάζει συνεχώς πλάτη στον σαφώς πιο αδύναμο PJ Washington (6-8 σουτ απέναντί του/ 17 πόντοι) είτε να τιμωρεί από το mid range τον Nick Richards (4-5 σουτ απέναντί του/ 9 πόντοι), και να είναι ο «δήμιος» των γηπεδούχων από την αρχή μέχρι και το πικρό φινάλε.
Ωστόσο, η Charlotte έχει πολλά να κρατήσει από τον εν λόγω αγώνα!

 

  • Την ορμή των rookies, James Bouknight και JT Thor, που, παρότι δεν είχαν σκοράρει μέχρι πρότινος στο ΝΒΑ, μέτρησαν χθες 19 κοινούς πόντους με 7-13 σουτ και 2-5 τρίποντα, έβγαλαν ενέργεια και όρεξη στο παρκέ και πέτυχαν μερικά άκρως δυναμικά καρφώματα κόντρα στους Sixers, που έδωσαν παλμό στην κερκίδα.
  • Το… χτύπημα του Embiid, που εκτέθηκε για άλλη μια φορά φέτος ανεπανόρθωτα στην άμυνα -τόσο interior όσο και perimeter- με τους Hornets αφετέρου να τον σημαδεύουν συνέχεια στο drop coverage και αφετέρου να μη φοβούνται καθόλου στην επαφή μαζί του.
    Συνολικά, ο «JoJo» δέχθηκε 19 πόντους χθες, με τους Washington και Richards να τον χτυπούν τόσο στο PnP όσο και στο PnR.
  • Την άνοδο του Kelly Oubre Jr, που όπως είχα τονίσει από το καλοκαίρι αποδεικνύεται λίρα εκατό για το συγκρότημα του coach Borrego.
    Συνολικά, στα τελευταία 7 ματς μετράει 25 πόντους με 43% ευστοχίας από το τρίποντο σε 70 απόπειρες (!), όντας το απαραίτητο συστατικό που κρατάει στη ζωή τους Hornets επιθετικά εν τη απουσία των Ball και Rozier.