Η αποχώρηση του Τζο Τζόνσον με προορισμό τους Μπρούκλιν Νετς έχει αναγάγει τον Τζος Σμιθ στον franchise player των Ατλάντα Χοκς. Ο δυναμικός φόργουορντ είναι ο παίκτης που καλείται να ηγηθεί της επόμενης ημέρας των “Γερακιών” και να φροντίσει ώστε η μετάβαση στη μετά-Τζόνσον εποχή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Έχοντας κλείσει, άλλωστε, μία οκταετία στην Ατλάντα δεν θα μπορούσε παρά να πάρει την μπαγκέτα από τον Τζόνσον και να αποτελέσει αυτός τον παίκτη γύρω από τον οποίο θα κινούνται όλα στην πόλη της Ανατολής. Ο ίδιος, πάντως, θέλησε να δώσει από νωρίς το… ηγετικό στίγμα του τονίζοντας πως “στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο η είσοδος στα πλέι οφ”, για να εξηγήσει:

“Δεν με ενδιαφέρουν οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου μου. Πιστεύω πως εγώ και η ομάδα βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Ξέρουμε τι πρόκειται να κάνουμε. Η βασική μου ανησυχία είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ και να κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια”.

Όπως φαίνεται, ο Σμιθ έχει… λάβει το μήνυμα και είναι έτοιμος να πάρει από το χέρι τα “Γεράκια” οδηγώντας τα στα πλέι οφ του ΝΒΑ και -γιατί όχι- στην πολυπόθητη υπέρβαση.