Τα στατιστικά και τα κατορθώματα του 3ου σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, είναι εκπληκτικά. Η νέα αγωνιστική κατάσταση του σταρ των Λέικερς, όμως, θα είναι και θέμα «μαθηματικών»… Ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α. κλείνει τον Αύγουστο τα 37 του, τις τελευταίες 3 σεζόν έχει αποχωρήσει λόγω σοβαρών τραυματισμών και επιπλέον οι «Λιμναίοι» ενίσχυσαν την περιφέρειά τους με το Νο2 του ντραφτ, Ντι’Αντζελο Ράσελ και με τον κορυφαίο 6ο παίκτη της σεζόν, Λου Ουίλιαμς. Παράλληλα, υπάρχει και το μοναδικό περσινό «κέρδος» τους, ο Τζόρνταν Κλάρκσον. Κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνει τη φημολογία ότι ο Κόμπι θα παίξει την επόμενη χρονιά σε θέση σμολ-φόργουορντ, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα!

Ο γυμναστής των Λέικερς, Γκάρι Βίτι, που είναι στο πόστο του από το 1984 και έχει 8 τίτλους πρωταθλητή σε 12 Τελικούς, παραδέχθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Los Angeles Times πως έχει ενημερώσει τον Μπράιαντ για την πρόθεση του κόουτς Μπάιρον Σκοτ να τον «μεταθέσει» στο «3» και αποκάλυψε ότι «ο Κόμπι δεν έχει κανένα πρόβλημα και αποκρίθηκε πως ”100% μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο”». Ο Γκάρι Βίτι πρόσθεσε την πεποίθησή του ότι «ο Ντι’Αντζελο Ράσελ μπορεί να γίνει σταρ» και κατέληξε πως «και ο Τζόρνταν Κλάρκσον είναι ένας εκπληκτικός παίκτης»! Παράλληλα, τόνισε ότι «όταν τραυματίζεται ένας παίκτης πάντα κατηγορώ τον εαυτό μου γιατί αυτό τον τρόπο μάθαμε στους Λέικερς και πιστέψτε με, έχω συνεργαστεί με τόσους παίκτες που για τους νέους αισθάνομαι σαν πατέρας ή… παππούς τους. Επίσης, αποκάλυψε πως θα αποχωρήσει από τη θέση του το καλοκαίρι του 2016.

Στο μεταξύ, το Κλίβελαντ κατάφερε να βρει ομάδα για να στείλει τα συμβόλαια των Μπρένταν Χέιγουντ και Μάικ Μίλερ. Οι Καβς ήταν σε συζητήσεις με Σίξερς και Μπλέιζερς και κατέληξαν σε συμφωνία με τους τελευταίους. Οι δύο παίκτες οδεύουν προς Πόρτλαντ μεριά, αφού κατάφεραν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο των 10,5εκατ.δολ. του Χέιγουντ και εκείνο των 2,85εκατ. του Μίλερ, κερδίζοντας δύο εξαιρέσεις στο σάλαρι-καπ, αλλά και μειώνοντας τον φόρο πολυτελείας τους κατά 4εκατ.. Παράλληλα ανανέωσαν με τον Μάθιου Ντελαβεντόβα για έναν χρόνο, αντί 1,2εκατ.. Οι Μπλέιζερς έχουν δικαίωμα να αποδεσμεύουν τον πρώτο ως την 1η Αυγούστου. Το μπάι-άουτ του συμβολαίου του Μίλερ μπορεί να είναι και η απόφαση για τον βετεράνο γκαρντ, ο οποίος είχε κάνει opt-in ξέροντας πως μπορεί να γίνει ανταλλαγή, αλλά επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του και να βοηθήσει νέους παίκτες. Τέλος, σύμφωνα με το Yahoo!Sports, οι Χιτ, μετά την παραχώρηση του Νέιπιερ στο Ορλάντο, έστειλαν στην Βοστόνη τον Ζόραν Ντράγκιτς, αδερφό του σταρ τους, Γκόραν Ντράγκιτς, αντί ενός μελλοντικού “προστατευμένου” ντραφτ-πικ 2ου γύρου