Θαρρεί κανείς πως έχει όλο τον κόσμο στο Τορόντο στα πόδια του. Από το κοινό ως τους δημοσιογράφους, που έγιναν λίγο… οπαδοί, καθώς ένας εξ αυτών του έκανε ερωτήσεις φορώντας φανέλα των Λέικερς, ένας άλλος του χάρισε ένα πόστερ-καρτούν που έγραφε «Kobe, thank you» και ένας ακόμη του πρόσφερε ένα μπουκάλι Brio, μία ιταλική σόδα που παρασκευάζεται στον Καναδά! Για τον Κόμπι Μπράιαντ, όμως, αρκεί που στο τελευταίο All Star Game της καριέρας του, προετοιμάζεται έχοντας τις κόρες του στην αγκαλιά του. Ο 37χρονος σταρ του Λ.Α., που το καλοκαίρι αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας γίνει θρύλος και έχοντας αποκαταστήσει τη «σχέση» του με τους οπαδούς (άλλων ομάδων), καθώς αποθεώνεται σε κάθε εκτός έδρας ματς των «Λιμναίων», είναι ήδη το πρόσωπο του 65ου All Star Game του ΝΒΑ, 1ου εκτός Η.Π.Α.. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/2) έλαβε ως δώρο… όλα τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν(!), στη συνέχεια δείπνησαν μαζί και με τις συζύγους τους, και τα ξημερώματα της Δευτέρας (3:00π.μ., OTE Sport 4) θα δώσει την τελευταία «παράστασή» του στην All Star σκηνή, την οποία το κοινό περιμένει τόσο, που τον ψήφισε πρώτο και καλύτερο!

Όταν το 1998 ο τότε 20χρονος Κόμπι έκανε την παρθενική εμφάνισή του σε All Star Gameέχοντας προλάβει να κατακτήσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων ως ρούκι το 1997– ο σχολιαστής Μπομπ Κόστας τόνισε: «Εδώ βλέπετε τον νεαρό Κόμπι. Ίσως να είναι ο νέος Μάικλ Τζόρνταν! Βεβαίως, δεν θα υπάρξει ποτέ νέος Μάικλ Τζόρνταν». Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, όμως, θα μπορούσε να πει κανείς «δεν θα υπάρξει νέος Κόμπι Μπράιαντ»… Ο αρχηγός των Λέικερς θα παίξει στον 16ο αγώνα της καριέρας του, έχοντας επιλεγεί 18 συνεχόμενες φορές (δεν αγωνίστηκε το 2010 και το 2014 λόγω τραυματισμού) και είναι 2ος, πίσω από τις 19 επιλογές του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ! Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των All Star Games, με 280π. και έχει 4 βραβεία MVP (2002, 2007, 2009, 2011-το ένα «μοιρασμένο» με τον Σακίλ Ο’Νιλ) και είναι ρέκορντμαν μαζί με τον Μπομπ Πέτιτ των Σεντ Λούις Χοκς! Ένα ακόμη στο «κύκνειο άσμα» του θα ήταν το ιδανικό φινάλε.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε στην Media Day πως «δεν θα είχα πρόβλημα να παίξω μόνο 10 λεπτά και δεν με απασχολεί το 5ο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Θέλω απλώς να ευχαριστηθώ αυτή την τελευταία παρουσία εδώ. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Χαίρομαι που είμαι εδώ με καλούς φίλους. Κάποιοι από αυτούς ήταν… 4-5 ετών όταν εγώ αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε All Star! Δεν ψάχνω προσωπικές απαντήσεις στο Τορόντο. Άλλωστε, όπως είπα και πριν από μερικές μέρες, το All Star break με βοηθά, γιατί… πονάω σε όλο το σώμα μου. Ο Κόμπι απάντησε σε ερωτήσεις στα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά, ενώ ένας ρεπόρτερ τον έμαθε να λέει «ευχαριστώ» στα αραβικά! Στην προπόνηση της ομάδας της Δύσης, μέχρι και ο… κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς τον έπαιξε άμυνα(!), ενώ η ασίσταντ κόουτς των Σπερς, Μπέκι Χαμον, πρώτη γυναίκα κόουτς σε All Star Game, σχολίασε πως «το Σαββατοκύριακο του ανήκει και το αξίζει!».

Ο Μπράιαντ δεν ξέχασε τον άλλοτε συμπαίκτη του και καλό φίλο του, Πάου Γκασόλ, που θα παίξει στην Ανατολική ομάδα αντί του τραυματία Μπάτλερ, λέγοντας πως «είμαι χαρούμενος που θα είναι παρών στο τελευταίο All Star Game που θα παίξω». Μάλιστα, θυμήθηκε την πρώην ομάδα του Γκασόλ, αφού σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου για το αν είχε πρόταση να παίξει μία σεζόν στην Ευρώπη, αποκρίθηκε με χιούμορ και στα ισπανικά: «Μου τηλεφώνησε η Μπαρτσελόνα και τους είπα ότι αν θέλουν να νικήσουν, να μην με πάρουν πλέον!»…Ο Γκασόλ θα είναι εκεί, αλλά οι Τιμ Ντάνκαν και Ντιρκ Νοβίτσκι, χρόνια αντίπαλοι του Κόμπι, δεν θα είναι παρόντες και ο 37χρονος γκαρντ τόνισε πως «θα είναι περίεργο, γιατί πάντα ήταν ένας στο All Star μαζί μου». Και αποκάλυψε πως «το καλοκαίρι που ο Ντιρκ έμεινε ελεύθερος, του τηλεφώνησα να έρθει στο Λ.Α., όμως έμεινε πιστός στους Μαβς και μου είπε πως το Ντάλας είναι το σπίτι του».

Ο Κόμπι θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς και θα γίνει ο 4ος παίκτης με ηλικία μεγαλύτερη των 37 ετών που θα είναι βασικός, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Τζον Χάβλιτσεκ και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ! Μαζί του στην 5αδα της Δύσης θα είναι οι Στεφ Κάρι (Ουόριορς-3η επιλογή), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ-5η επιλογή, 1η σαν βασικός), Κουάι Λέοναρντ (Σπερς-1η επιλογή) και Κέβιν Ντουράντ (Θάντερ-7η παρουσία. Αναπληρωματικοί στην Δύση θα είναι οι Ντρέιμοντ Γκριν (Ουόριορς-1η επιλογή) ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς-5η συμμετοχή), ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς-2η σερί επιλογή), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς-3η διαδοχική συμμετοχή), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς-4η σερί επιλογή) και Κρις Πολ (Κλίπερς-9η συνεχόμενη συμμετοχή και κορυφαίος πασέρ στην ιστορία των All Star Games με μ.ό. 12,9ασ.!). Στην Ανατολή βασικοί θα είναι οι ΛεΜπρον Τζέιμς (Καβς-12η επιλογή του σε 13 σεζόν), Ντουέιν Ουέιντ (Χιτ-12η φορά βασικός σε 13 χρόνια), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς), Πολ Τζορτζ (Πέισερς-3η επιλογή), Καρμελο Άντονι (Νικς-9η επιλογή ως βασικός) και στον πάγκο οι Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς-1η επιλογή), Αϊζάια Τόμας (Σέλτικς-1η), Πολ Μίλσαπ (Χοκς-3η σερί επιλογή), Τζον Ουόλ (Ουίζαρντς-3η σερί επιλογή, αν και είχε σνομπάρει τη διαδικασία ψηφοφορίας των βασικών), ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς) και οι Αλ Χόρφορντ (Χοκς) και Πάου Γκασόλ (Μπουλς), που αντικατέστησαν τους τραυματίες Κρις Μπος (Χιτ) και Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς) αντίστοιχα.