Ο 33χρονος φόργουορντ αυτή την περίοδο περιπλανιέται στα γήπεδα της Ιαπωνίας με την φανέλα της Σαν-Εν Νεοφοίνιξ. Πριν από δύο χρόνια ο Καλιφορνέζος «άσος» σε συνέντευξη του μίλησε για τα πόσα που παίρνουν οι παίκτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αλλά και με ποιο τρόπο τα χαλάνε… Τα συμπεράσματα δικά σας.

«θα είμαι ειλικρινής μπροστά στην κάμερα. Ήμουνα 21 ετών όταν το 2004 με επέλεξαν οι Χοκς στο νούμερο 6 του ντραφτ. Υπέγραψα συμβόλαιο 11 εκατομμυρίων για 4 χρόνια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος είναι ότι: «Αυτός παίρνει 11 εκατομμύρια», δεν είναι όμως έτσι. Παίρνεις 5 εκατομμύρια για 4 χρόνια, το σπίτι που αγοράζεις έχει 1 εκατομμύριο, αλλά στην πραγματικότητα έχει 10, είναι πολύ ακριβό. Αρκετοί παίκτες αγοράζουν σπίτι η αυτοκίνητο για την μητέρα τους. Αγοράζουν αμάξι και για τους ίδιους. Ο ατζέντης κρατάει το 2-4% του μισθού. Όλα αυτά όταν έχεις επιλεχθεί στο νούμερο 6. Άμα έχεις το μίνιμουμ συμβόλαιο ως rookie τότε μιλάμε για πολύ λιγότερα χρήματα τις τάξεις των 350.000 δηλαδή 200 τα οποία κρατάει ο παίκτης».

Ο πρώην «άσσος» του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι ο κάθε παίκτης κάνει την δικιά του διαχείριση στα χρήματα. Για παράδειγμα ο Ματ Μπαρνς των Ουόριορς δεν φημίζεται ως και το πιο ήσυχο παιδί στην Λίγκα, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν έχει παραβρεθεί σε νυχτερινά κέντρα όπου έκανε μεγάλες σπατάλες σε χρήματα. Επίσης ανέφερε και σαν παράδειγμα τον Λορένζεν Ράιτ, παλιό συμπαίκτη του στους Χοκς ο οποίος «έφυγε» από την ζωή τον Ιούλιο του 2010. Μετά τον θάνατο του Ράιτ, η γυναίκα του έλαβε μια επιταγή του ενός εκατομμυρίου τα οποία «σκόρπισε» σε διάστημα 10 μηνών. Διαβάστε που πήγαν τα λεφτά.

-32.000 για μια Κάντιλακ

-26.000 για μια Λέξους

-69.000 σε έπιπλα

-11.750 για ταξίδι στην Νέα Υόρκη

-339.000 για ανακάινηση και επισκευές σπιτιού

-7.100 για πισίνα

-5.000 για γκαζόν

-34.000 για νομικά έξοδα

* τα πόσο που αναγράφονται αντιστοιχούν σε δολάρια.

 

Σύντομα το basketblog θα είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στους φίλους του ένα μπασκετικό e-shop, ώστε όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να ψωνίζουν παπούτσια (και όχι μόνο), για να δημιουργήσουν τη δικιά τους συλλογή, όχι φυσικά σαν του Τζος Τσίλντρες, αλλά σίγουρα πολύ ιδιαίτερη και για όλα τα γούστα…