Κακά τα ψέματα, όσο clutch και αν είναι ο Khris Middleton, όσο πολυεργαλείο και αν είναι ο Jrue Holiday, το κύριο βαρόμετρο για να περιορίσει κανείς τις πιθανότητες νίκης των Milwaukee Bucks δεν είναι άλλο από το ικανό ματσάρισμα με τον απόλυτο σταρ τους, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν εκ των πλέον σωματοδομικά και ορμητικά ασταμάτητων αθλητών από καταβολάς ΝΒΑ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (13/3), οι Golden State Warriors κατάφεραν και τους κέρδισαν εύκολα.
Και αν η… φωτιά του Klay Thompson ή η κυνικότητα του Jordan Poole ήταν εμφανώς οι κυριότεροι επιθετικοί λόγοι της νίκης, η αμυντική συνέπεια του Kevon Looney, του ίσως πιο υποτιμημένου center στο πρωτάθλημα, ήταν αυτή που τους χάρισε ακόμα περισσότερες πιθανότητες.

 

 

 

Αν και τα match-up stats της επίσημης αρχής του ΝΒΑ δεν έχουν βγει ακόμα, ο έμπειρος “ψηλός” τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον Έλληνα σούπερ σταρ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με μόλις 5-10 στο ζωγραφιστό και αναλώθηκε σε 7 jump shots από mid range και τρίποντο -επιλογές δηλαδή που μια άμυνα πασχίζει ό,τι και να γίνει να ρισκάρει.
Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν πήγε πολύ καλά από τη γραμμή των βολών (12-18), όπου ταξίδεψε 9 φορές -δύο δηλαδή περισσότερες από τους μέσους όρους του στα τελευταία 5 παιχνίδια στο σερί των “Ελαφιών“-, η γνωστή σε όλη την πλάση αποτελεσματικότητά του είχε σβηστεί για τα καλά.

Και ο Looney ήταν ο κυριότερος λόγος επ’ αυτού με το απίθανο 87.5 στο Defensive Rating του όταν οι υπόλοιποι μη garbage time συμπαίκτες του μετρούσαν 113 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές!
Ταυτόχρονα δε, ο Αντετοκούνμπο είχε το 3ο χειρότερο Offensive Rating των φιλοξενούμενων με 103 μόλις πόντους…

Συνολικά, από τα 17 σουτ που έγιναν συνολικά από τους Bucks πάνω στον Looney μόνο τα 7 βρήκαν στόχο, με τον ίδιο να προστατεύει όσο μπορεί τόσο το ζωγραφιστό (3-6 σουτ) όσο και την περίμετρο πάρα τα miss matches του (1-6 τρίποντα), με τον Greek Freak να είναι ο μόνος που το νίκησε από μακρινή απόσταση.
Μάλιστα, δυσκόλεψε τα 10 από τα 17 αυτά σουτ (το 59% τους δηλαδή) αλλά και τα 7 από τα 11 δίποντα που έγιναν απέναντί του, με τον βετεράνο Center να είναι ο απόλυτος αμυντικός πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Steve Kerr, που συνεχίζει να παραμένει ψηλά πάρα τη μετριότητα του -για το επίπεδό του- Stephen Curry...