Αν και ο Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς τιμωρήθηκε με 25.000 πρόστιμο για το χτύπημα στα γεννητικά όργανα του Στίβεν Άνταμς των Θάντερ, ο Ντόνταε Τζόουνς των Καβς θα πληρώσει μόλις… 80δολ. για το αντίστοιχο στον Μπίσμακ Μπιγιόμπο των Ράπτορς. Για την ακρίβεια, δεν τα το πληρώσει ο ίδιος, αλλά ο συμπαίκτης του, ΛεΜπρον Τζέιμς! Ο σταρ του Κλίβελαντ θεώρησε ότι η πράξη του Τζόουνς δεν ήταν σκόπιμη και θα καλύψει το ποσό, το οποίο είναι σχεδόν ευτελές για τον ίδιο, αλλά όχι για τον Τζόουνς. Ο τελευταίος λαμβάνει φέτος μισθό 8.800δολ., αφού υπέγραψε την τελευταία μέρα της κανονικής σεζόν και το πρόστιμο ισούται με το 1/110 των απολαβών του.

Στο Κλίβελαντ, πάντως, έχουν ούτως ή άλλως άλλες έγνοιες… Και όχι μόνο από την ήττα στο Τορόντο και την ισοφάριση των Ράπτορς σε 2-2 στους Ανατολικούς τελικούς. Οι Στίβεν Α. Σμιθ και Σκιπ Μπέιλες της εκπομπής «First Take» ανέφεραν ότι ο (πλέον… δισεκατομμυριούχος από τη Nike) ΛεΜπρον… «θα σκεφτεί να αποχωρήσει από το Κλίβελαντ το καλοκαίρι, αν κατακτήσει τον τίτλο!». Θεωρώντας πως αν εκπληρώσει την υπόσχεσή του να χαρίσει τον παρθενικό επαγγελματικό τίτλο στην πόλη, θα επιλέξει και πάλι άλλον προορισμό. Ο Σμιθ, που πάντως είχε αποκληθεί… «ψεύτης» από τον Κέβιν Ντουράντ(!), αλλά είχε απαντήσει– τόνισε ότι «αν ο Τζέιμς χάσει το πρωτάθλημα, δεν θα πάει πουθενά. Αν κερδίσει, ίσως γυρίσει στο Μαϊάμι ή σκεφτεί την λύση του Λ.Α..». Άλλωστε, πρόσφατα ο «LBJ» δεν είχε κρύψει την επιθυμία να παίξει κάποια στιγμή στο πλευρό των Κρις Πολ, Καρμέλο Άντονι και Ντουέιν Ουέιντ.

Για την ώρα, οι Καβς θέλουν να βρουν και πάλι τον ρυθμό τους, μετά τις δύο ήττες στον Καναδά (με σύνολο 21π. διαφορά, ενώ είχαν νικήσει με… 50π. τα 2 πρώτα!), που ήταν οι πρώτες στα φετινά πλέι-οφς. Ένας λόγος για την ισοφάριση του Τορόντο ήταν πως ο Κέβιν Λαβ, που είχε 8 νταμπλ-νταμπλ στα 2 «sweep» επί Ντιτρόιτ και Ατλάντα, πέτυχε συνολικά 13π. με 5/23 και 11ριμπ. στον 3ο και 4ο Ανατολικό τελικό… Και αν στο ματς της Δευτέρας πάτησε πάνω στο πόδι ενός διαιτητή και έμεινε στον πάγκο στην 4η περίοδο, στο προηγούμενο κάθισε έμεινε εκτός 5αδας στο 4ο δωδεκάλεπτο από απόφαση του κόουτς Τάιρον Λου. Η κυριαρχία των Ράπτορς δεν κρίθηκε μόνο από το χθεσινό ρεκόρ συνολικών πόντων των Λάουρι-Ντε Ρόζαν σε ένα ματς (με 35 και 32 αντίστοιχα και σύνολο 67-ενώ στο 1ο ματς δεν σούταραν για πρώτη φορά ούτε μία βολή). Αλλά και από την «νίκη» του Μπίσμακ Μπιγιόμπο στην ρακέτα. Ο σέντερ των Ράπτορς είχε 40ριμπ. και 7 τάπες στα 2 τελευταία ματς, με τον σέντερ των Καβς, Τρίσταν Τόμπσον, να μένει στα 17ριμπ. και 2 κοψίματα.