Στον «πυρετό» των playoffs κινείται η δράση στο ΝΒΑ και πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία με το ενδιαφέρον να έχει χτυπήσει…κόκκινο.

Στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης του Πάσχα, οι Σανς λύγισαν τους Πέλικανς, οι Χιτ «καθάρισαν» τους Χοκς και οι Γκρίζλις πήραν εκ νέου προβάδισμα απέναντι στους Τίμπεργουλφς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Suns-Pelicans  112-97

Μία νίκη μακριά από τα ημιτελικά της Δύσης βρίσκονται οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου, Φίνιξ Σανς, οι οποίοι επικράτησαν των Πέλικανς στο game 5 και πλέον προηγούνται με 3-2.

Απόντος του Booker ανέλαβε δράση ο Bridges και ήταν κορυφαίος για τους νικητές με 31 ριμπάουντ, ενώ «διπλός» και κομβικός ήταν ο Paul με 22 πόντους και 11 ασίστ και πολύτιμος ο Ayton (19 με 9 ριμπάουντ). Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Ingram με 22, ο McCollum με 21 και ο Valanciunas με 17 (14 ριμπάουντ) έκαναν εκ νέου εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά οι λύσεις των «Ήλιων» υπερίσχυσαν.

 

Heat- Hawks  97-94

Οι πρωτοπόροι της Ανατολικής Περιφέρειας σφράγισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά, μετά τη χθεσινή νίκη κόντρα στους Χοκς, με τη σειρά να τελειώνει με 4-1.

Η ομάδα από τη Φλόριντα είχε σε μεγάλο βράδυ τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς Oladipo, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ double-double πέτυχε ο Adebayo με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, με Butler και Lowry να μένουν εκτός.

Για τα «γεράκια» ματσάρα έκανε ο Hunter, με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά ο Young έμεινε σε ρηχά νερά με 11 πόντους και 2/12 σουτ εντός παιδιάς. Ο Bogdanovic δεν αγωνίστηκε στο game 5.

 

Grizllies- Timberwolves 111-109

Σπουδαία νίκη απέσπασαν οι «αρκούδες» απέναντι στους «λύκους» με τον ηγέτη τους, Ja Morant, να καθορίζει το νικητή με καλάθι στο τέλος, ενώ πλησίασε το triple-double με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση. Ο Bane με 25 και ο Clarke με 21 ήταν άξιοι συμπαραστάτες.

Στον αντίποδα, «διπλός» ήταν ο Towns με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Edwards σταμάτησε στους 22 και ο Russell είχε 12 με 8 ασίστ.

 

Tags:
ΝΒΑ