Οι Miami Heat πήραν το “φιλί της ζωής” από τον Jimmy Butler και έμειναν “ζωντανοί” το κυνήγι της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ, καθώς μείωσαν τη σειρά των Τελικών κόντρα στους Los Angeles Lakers σε 3-2 μετά και από τη χθεσινή τους νίκη-“θρίλερ” με 111-108.

Με έναν συγκλονιστικό Butler από την αρχή του αγώνα, οι Heat κατάφεραν να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ στην πρώτη περίοδο μάλιστα μέχρι και με 9 πόντους (36-27). Το ίδιο “μοτίβο” υπήρξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, μέχρι τη στιγμή που οι Lakers “ξύπνησαν”. 

Οι “Λιμνάνθρωποι” αντέδρασαν νωρίς και τη διαφορά που είχε πάει μέχρι και στο -11 για εκείνους, την κάλυψαν γρήγορα, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους με μόλις 6 πόντους διαφορά υπέρ του Miami (60-54).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο coach Frank Vogel είδε τον Anthony Davis να τραυματίζεται και όλος ο οργανισμός των Lakers βρέθηκε “στα κόκκινα”. Ωστόσο, ευτυχώς ο νεαρός ψηλός βρέθηκε και πάλι στο παρκέ και στο δεύτερο μέρος μάλιστα βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του να επιστρέψει τη διαφορά κοντά, μέχρι και στην ισοπαλία (70-70). 

Η τέταρτη περίοδος “ήταν το κάτι άλλο”. Πραγματικό ματς για “γερά νεύρα” με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς κάτοχο, καθώς και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη χθες. Στο τέλος και έχοντας μόλις 21 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, ο Jimmy Butler κέρδισε φάουλ και ευστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές.

Μετά από ένα καλάθι του Davis ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, ο Butler έκανε ακριβώς το ίδιο πράγματ. Έκανε τόσο καλή επίθεση στο καλάθι των Lakers, οι οποίοι μόνο με φάουλ κατάφεραν να τον κόψουν. Ο Butler ευστόχησε, στη συνέχεια ο LeBron James, είδε τον ελεύθερο Danny Green στη γραμμή του τριπόντου, ωστόσο εκείνος αστόχησε. Το επιθετικό ριμπάουντ πήγε στους Lakers, ωστόσο ο Markieff Morris δεν κατάφερε να εκδηλώσει καν σωστή επίθεση, “πετώντας” τη μπάλα στους αντιπάλους, όπως και τη νίκη.

Έτσι, το “συγκρότημα” του coach Erik Spoelstra έφτασε στη δεύτερή του νίκη στους Τελικούς του ΝΒΑ και μείωσε σε 3-2 ελπίζοντας ακόμα στο “θαύμα” της ανατροπής και της κατάκτησης του πρωταθλήματος του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Επόμενο παιχνίδι τη Δευτέρα τα ξημερώματα στις 02:30 ώρα Ελλάδος.

Για τους νικητές φυσικά ξεχώρισε ο Jimmy Butler, o οποίος χθες ήταν “διαστημικός” σκοράροντας 35 πόντους, μαζεύοντας 12 ριμπάουντ, μοιράζοντας 11 ασίστ και πραγματοποιώντας 5 κλεψίματα. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Duncan Robinson, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα στους 26 πόντους, ενώ πρόσθεσε και 5 ριμπάουντ. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους Miami Heat είχε και ο Kendrick Nunn (14 πόντοι), o Bam Adebayo (13 πόντοι), ο Tyler Herro (12 πόντοι) και ο Jae Crowder (11 πόντοι).

Από την άλλη πλευρά, οι Los Angeles Lakers είχαν σε τρομερή βραδιά τον “Βασιλιά” LeBron James, ο οποίος αυτή τη φορά “σταμάτησε” στους 40 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 13 ριμπάουντ και μοιράζοντας άλλες 7 ασίστ. Από κοντά, ακολούθησε ο “συνήθης ύποπτος” Anthony Davis, ο οποίος σημείωσε 28 πόντους και πήρε 12 ριμπάουντ. Στους 16 τελείωσε το παιχνίδι και ο Kentavious Caldwell-Pope, προσφέροντας αρκετή ενέργεια στην ομάδα του.

Miami Heat – Los Angeles Lakers 111-108