“Δεν θες να αρχίσεις στην κορυφή, θες να καταλήξεις στην κορυφή”.

Πάντα ήταν ο πιο αδύναμος του παρκέ. Ποτέ δεν έλκυσε την εμπιστοσύνη των ομάδων του παρότι ένα lottery pick.
Ποτέ δεν τα παράτησε.

Και μετά από τόσα χρόνια σε G League, Κίνα και παραγκωνισμό στο ΝΒΑ, ο Cameron Payne -ένας παίκτης με τρανταχτή εξέλιξη στην ωρίμανση και στη διαχείριση των καταστάσεων- επιτέλους κερδίζει αυτό που πάντα άξιζε και ποτέ δε μπορούσε να φτάσει -σαν ένα μπολ πλημμυρισμένο με καραμέλες σε ένα πολύ ψηλό ντουλάπι.

Την καθιέρωση ως ισάξιος δίπλα στους κορυφαίους!

Από τη στιγμή που ο Chris Paul τέθηκε νοκ άουτ -κάτι που είχαν υπολογίσει ήδη από το καλοκαίρι οι Suns φοβούμενοι την ηλικία του αποκτώντας τον Elfrid Payton– ο απόφοιτος του Murray State είναι εξαιρετικός σε κάθε φάσμα της επίθεσης μετρώντας 16 πόντους με 16.5 επιθέσεις (15 σουτ + 1.5 ταξίδι στις βολές) και 11 ασίστ -αλλά και 18 potential ασίστ- ανά βραδιά, ενώ στα τελευταία 3 ματς είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός με 19 πόντους με 19 επιθέσεις και 12 ασίστ για μόλις 3 λάθη λειτουργώντας ως ένας ικανός facilitator που μπορεί να αξιοποιήσει τόσο το PnR όσο και τους συμπαίκτες του.

 

 

 

Δεδομένης της ταυτότητάς του, αυτά τα νούμερα είναι ατομικά εξαιρετικά και -όσο και αν δεν κάνουν απόλυτο καλό στους λειψούς εδώ και μερικές ημέρες Suns– αποδεικνύουν δύο πράγματα.

  • Το ότι το μεράκι και η όρεξη δίχως γκρίνια για αυτό που κάνεις + την καθημερινή σου τάση για αυτοβελτίωση μπορεί να σε οδηγήσει στον κεντρικό δρόμο των ονείρων σου ακόμα και από τον πιο δύσκολο παράδρομο.
  • Το ότι οι ball hog shot creators μπορούν να γράψουν πολύ καλά για τους ίδιους νούμερα πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη ιδιότητα, κάτι που, αν και στρέφει πάνω τους την προσοχή, μπορεί να μη λέει την πάσα αλήθεια για το πραγματικό τους ποιόν, με τα τεράστια USG% (28% ο Payne σε αυτό το διάστημα) να πολλαπλασιάζουν την τρομερή τους ικανότητα σε δημιουργία και σκοράρισμα.

Αναφορικά με τον PG των Suns, το ταξίδι ζωής από την απελπισία στην καθιέρωση είναι τόσο μοναδικό όσο και συγκινητικό, με τους Suns να έχουν βρει έναν από τους πιο ικανούς επιθετικά back up παίκτες σε όλο το ΝΒΑ!