Οι Golden State Warriors πήραν και το 2ο παιχνίδι στην έδρα τους και έτσι η σειρά με τους Memphis Grizzlies έφτασε στο 3-1, οπότε οι «πολεμιστές» απέχουν 1 νίκη από τους τελικούς των playoffs στην Περιφέρεια της Δύσης.

Το ματς ήταν θρίλερ και οι «αρκούδες» προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους, ελέγχοντας συνολικά το προβάδισμα και το τέμπο του 4ου ματς. Ωστόσο οι «πολεμιστές» με κορυφαίο τον Stephen Curry κατάφεραν στο τέλος να φέρουν τούμπα την αναμέτρηση και έφτασαν στη νίκη με 101-98.

Μάλιστα προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ, 45.7’’ πριν τη λήξη και κράτησαν στο τέλος το πολυπόθητο ροζ φύλλο.

Ο Αμερικανός guard τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους και 8 ασίστ, ενώ «διπλός» ήταν ο Wiggins με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, με Poole και Thompson να σημειώνουν 14 έκαστος. Επίσης ο Curry έγραψε…ιστορία, φτάνοντας τα 500 εύστοχα τρίποντα στα playoffs, κάτι που έχει καταφέρει μόνος αυτός και κανείς άλλος στη Λίγκα

Η απουσία του Ja Morant έπαιξε ρόλο, αν και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, χάνοντας την ψυχραιμία τους στο τελευταίο λεπτό. Ο Jackson Jr. είχε 21 πόντους, ο Jones μέτρησε 19, ενώ ο Adams έκανε double-double με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Anderson είχε 17, αλλά ο Bane ήταν εκτός…κλίματος και δεν κατάφερε να βοηθήσει (8 πόντοι).

Ο Steve Kerr δεν κάθισε στον πάγκο των «πολεμιστών», καθότι βρέθηκε θετικός σε τεστ για covid, 2 ώρες πριν την αναμέτρηση.