Ο Rudy Gobert δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί ποτέ στην κουβέντα για τους καλύτερους σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Από σήμερα είναι πάντως ο πιο ακριβοπληρωμένος ψηλός όλων των εποχών.

Η Utah Jazz προσέφερε στον Γάλλο σέντερ 5ετή επέκταση συμβολαίου αξίας 205 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο τρίτο ακριβότερο που έχει υπογραφεί ποτέ στο ΝΒΑ, μετά τα 228,2 του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα 206,7 του Russell Westbrook.

«Αυτό σημαίνει ότι με πιστεύουν. Πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια στον οργανισμό με τον κόουτς και τα άλλα παιδιά. Για μένα είναι απίστευτη ευλογία», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ESPN ο 28χρονος Γάλλος σέντερ, ο οποίος δέχτηκε να πάρει 23 εκατομμύρια λιγότερα (από το supermax που μπορούσε να απαιτήσει), προκειμένου η Jazz να έχει μεγαλύτερη ευλυγισία στο salary cap.

Την προηγούμενη σεζόν ο Gobert είχε 15,1 πόντους, 13,5 ριμπάουντ και 2,0 τάπες κατά μέσο όρο, έγινε για πρώτη φορά All-Star και ψηφίστηκε στην 3η καλύτερη πεντάδα της κανονικής περιόδου και στην κορυφαία αμυντική. Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς.