Ο Michael Jordan τη σεζόν 1996/97 βγήκε 2ος στην “κούρσα” για το βραβείο του MVP της χρονιάς στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ. Αυτό όμως δεν τον πτόησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, στην οποία οι Bulls με τον “Air” Jordan κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου του ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο MJ εκείνη τη χρονιά είχε 29,6 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,7 κλεψίματα μ.ο. ανά αγώνα σε συνολικά 82 παιχνίδια που έπαιξε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο MVP του ΝΒΑ τη συγκεκριμένη χρονιά Κarl Malone μέτρησε 27,4 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,4 κλεψίματα μ.ο. ανά ματς σε συνολικά 82 παιχνίδια που πήρε μέρος.

Ωστόσο μια τέτοια σύγκριση δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς οι δύο αστέρες συναντήθηκαν αργότερα στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου οι Bulls χάρη στις εκπληκτικές εμφανίσεις του Michael Jordan κατάφεραν να φτάσουν στον 5ο τους τίτλο τότε με 4-2 επιμέρους σκορ κόντρα στους Utah Jazz.

Δείτε τι δήλωσε ο Jordan για το γεγονός αυτό:

«Δεν λέω ότι δεν το άξιζε, αλλά αυτό έριξε… καύσιμο στην φωτιά μέσα μου. Νομίζεται ότι είναι ο MVP; ΟΚ, κανένα πρόβλημα».

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του ESPN: