Ο Jusuf Nurkic είναι, δίχως αμφιβολία, ένας από τους πιο ταλαντούχους και ικανούς centers των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ.

Ένας παίκτης χωρίς προσιτές για τους αντιπάλους του αδυναμίες, ένας παίκτης με φινέτσα και δεξιοτεχνία, ένας παίκτης που μπορεί να συνεισφέρει ποιοτικά σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

 

 

 

Και ένας παίκτης όμως, που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι ακόμα από τους τραυματισμούς και τις ορέξεις τους…

Συνολικά, έχει τραυματιστεί σοβαρά/σχεδόν επικίνδυνα 10 ολόκληρες φορές στην 7ετη του καριέρα, ενώ μάλιστα, όλες έχουν διαδραματιστεί από το 2017, τη στιγμή δηλαδή, που μετανάστευσε από τους Denver Nuggets στους Portland Trail Blazers, και η αγωνιστική του παρουσία εκτινάχθηκε από τα 18 λεπτά στα 32.5.

Γενικότερα, όσο κλισέ και στενάχωρο και αν αυτό ακούγεται, δύσκολα μπορεί να ανιχνευθεί κάποιο σημείο στο κορμί του που να μην τον έχει ταλαιπωρήσει γόνιμα κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τα πόδια του, και δη τον αστράγαλό του, τον οποίο και είχε διαλύσει προ διετίας, να αποτελούν το πλέον μελανό του σημείο.

Στις 15 Ιανουαρίου, ο Βόσνιος center αποχώρησε -με μόλις 3 λεπτά παρουσίας στην 3η περίοδο- από την αναμέτρηση κόντρα στους Indiana Pacers, μετά από μια άσχημη προσγείωση στο παρκέ, που επέφερε και το σπάσιμο του δεξιού του καρπού.

 

 

 

Μόλις χθες, χειρουργήθηκε επιτυχημένα, και εκτιμήθηκε πως η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε τουλάχιστον 6 βδομάδες, με τον πιθανότερο αριθμό επιστροφής του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Blazers να έγκειται στις 8 βδομάδες ή αλλιώς, τους 2 μήνες!

 


 

Παράλληλα, τον πρώτο μήνα της αποθεραπείας του, θα είναι αναγκασμένος να φοράει νάρθηκα στο δεξί του χέρι, προκειμένου να μην υποτροπιάσει το χτύπημα, όπερ που ξεριζώνει έστω και την παραμικρή του συμβολή στη frontline του οργανισμού του Όρεγκον.

Γενικότερα, ο Nurkic είναι τόσο άτυχος, που έχει αγωνιστεί μόλις σε 25 παιχνίδια τα τελευταία 2.5 χρόνια, μην επιτρέποντας στην ομάδα του -μια από τις πιο άτυχες από καταβολάς ΝΒΑ, με τις περιπτώσεις των Greg Oden και Brandon Roy ακόμα να καταβάλλουν συναισθηματικά τους οπαδούς της- να διεκδικήσει το maximum των δυνατοτήτων της σε αυτό το διάστημα

Φέτος, οι Blazers έχουν ως πρωταρχικό του στόχο την πρώτη τετράδα της Άγριας Δύσης, και η αχαρτογράφητη απουσία του 3ου καλύτερου παίκτη τους τους στερεί άμεσα κάποια ποσοστά από τα όνειρά τους, από κοινού φυσικά με το διάστρεμμα που υπέστη ο CJ McCollum, το οποίο θα τον παραγκωνίσει για περίπου 1 μήνα.

 


 

Μένει να φανεί αν αυτό το ποσοστό απόστρατων μετατραπεί σε εφιάλτες ή όχι…