O Khris Middleton έχει καταφέρει κόντρα στο πείσμα πολλών εδώ και μερικά χρόνια να θεωρείται ένας από τους πιο πλήρεις επιθετικά wings στο ΝΒΑ, αλλά και ένας από τους πλέον clutch τύπους της τελευταίας δεκαετίας.
Ωστόσο, η πορεία του μέχρι και αυτό το σημείο δεν ήταν ποτέ εύκολη, και απαίτησε πολλές αποτυχίες, πολλά χαμένα σουτ και πολλές ιδρωμένες φανέλες.

Όντας γέννημα θρέμμα της South Carolina και του αιματοβαμμένου από ρατσισμό και σφαίρες Charleston, ο νυν σταρ των Milwaukee Bucks φοίτησε στο γειτονικό Porter- Gaud με μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας το άσημο High School του στο πρωτάθλημα πολιτείας το 2008, μετρώντας 22 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά βραδιά.
Ωστόσο, ποτέ δεν κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των scouters και των σπουδαιότερων κολεγίων, που δεν είδαν ποτέ στο πρόσωπό του έναν παίκτη με potential ΝΒΑ.

Και έτσι, αναγκάστηκε να επιλέξει το δημοφιλές μεν αλλά λιγότερο λαμπερό Texas A&M, όπου δεν κατάφερε ποτέ να ηγηθεί πραγματικά της ομάδας παρά τις απαιτήσεις του προπονητικού επιτελείου, που είδε στο πρόσωπό του το φάρμακο για τους πάμπολλους τραυματισμούς, που ταλαιπωρούσαν εκείνη την εποχή το κολέγιο της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ.

 

 

Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια το «γκρέμισμά» του στο Draft του 2012, όταν είδε να τον προσπερνούν 38 νούμερα πριν μαζευτεί από τους Detroit Pistons, οι οποίοι φρόντισαν να του χαρίσουν άπλετο χρόνο στη G- League πριν τον ανταλλάξουν στο Wisconsin και τους Bucks για χάρη του Brandon Jennings.
And the rest is history…

 

 

Ο Robin των «Ελαφιών» όμως, παρά τη σταδιακή του επιτυχία, δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει όσο μπορούσε άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση όπου αντίκρισε αυτός πολλά χρόνια πριν, επιστρέφοντας κάθε καλοκαίρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Charleston, για να διοργανώσει δωρεάν camps για τους νεαρούς της πόλης, που κοιμούνται και ξυπνούν αγκαλιά με την πορτοκαλί θεά.

Ένας από αυτούς λοιπόν, που πήγαινε στα camps κάθε χρόνο ακόμα και αν δεν είχε την παραμικρή ιδέα στην αρχή για το ποιος είναι αυτός ο ψηλός τύπος που τους μαθαίνει υπομονετικά τα βασικά του μπάσκετ, ήταν ο Aaron Nesmith, νυν wing των Boston Celtics.

Μετά τα πρώτα camps όπου ήταν ιδιαίτερα νεαρός και είχε εντρυφήσει περισσότερο στο μπάσκετ ως παιχνίδι και όχι ως επάγγελμα, οι δύο τους άρχισαν να κάνουν αρκετή παρέα και να παίρνουν πολλές ώρες της καθημερινότητάς τους μιλώντας στο τηλέφωνο, με τον «Khash Money» να ταυτίζεται από τις πρώτες κιόλας στιγμές τους με τον Nesmith βλέποντας στο πρόσωπό του να αντανακλά το παιδικό δικό του.

Όλοι οι κόποι, οι έξτρα προπονήσεις, οι δυσκολίες και η μη αναγνώριση.
Όλα αυτά χτυπούσαν στο νεαρό χαμόγελο και το ελαφρύ ψεύδισμα του φίλου του.
Και ένιωθε την άυλη υποχρέωση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον βοηθήσει να πετύχει τα όνειρά του.

Και έτσι, ο Middleton έγινε η φιγούρα που δεν είχε ποτέ ο ίδιος στο πλευρό του στα νεογνά του βήματα στον αθλητισμό, κάνοντας μαζί του ατομικές προπονήσεις πλέον κάθε καλοκαίρι, προσπαθώντας να εκτοξεύσει το κυριότερο ζήτημα για να πετύχει κανείς.
Τη ψυχολογία του.

Kάπως έτσι, εκείνη του Nesmith, ενός forward που έχασε σχεδόν όλη τη χρονιά πριν δηλώσει συμμετοχή στο Draft, ενός forward που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες στη Rookie σεζόν του, ενός forward που επιλέχθηκε αντί άλλων -ενδεχομένως καλύτερων prospects- και θα παραμένει πάντα στην άσχημη πλευρά της ιστορίας αν αποτύχει, παραμένει στα ύψη, με τον ίδιο να μετράει 43 πόντους συνολικά σε 4 ματς της φετινής preseason και να μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να εξελιχθεί ως αναντικατάστατο στοιχείο στο πλευρό των Jayson Tatum και Jaylen Brown.

 

 

Σήμερα, ο Aaron Nesmith γίνεται 22 ετών.