Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ξεκάθαρος σε σχέση με την έντονη κριτική που ασκείται στον προπονητή της ομάδας, Φρανκ Βόγκελ.

Το επανέλαβε μάλιστα μετά την εντός έδρας νίκη των Λέικερς επί των Σέλτικς: «Νομίζω ότι η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Ο Φρανκ είναι δυνατός τύπος. Έχει σπουδαίο προπονητικό τιμ γύρω του. Εμείς ως παίκτες του πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να βγούμε έξω και να είμαστε παραγωγικοί στο παρκέ. Είμαστε μια ομάδα και ένας οργανισμός που δεν τον πειράζει κάποια αντιξοότητα, που δεν πειράζει τους ανθρώπους να λένε πράγματα για εμάς, προφανώς, επειδή είναι αναμενόμενο σε μία ομάδα σαν τους Λέικερς».

Το ρεκόρ των Λέικερς είναι 12-12 και αν τελείωνε σήμερα η σεζόν θα τους τοποθετούσε ως το Νο 8 της Δυτικής περιφέρειας και στο τουρνουά για μία θέση στα πλέι-οφ.

Για ένα ρόστερ γεμάτο μελλοντικούς Hall of Famers, παίζοντας για έναν οργανισμό που δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του για το πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν από την ιδιοκτησία μέχρι τα αποδυτήρια, η μέχρι στιγμής πορεία κάθε άλλο παρά ικανοποιεί.

«Έχουμε πολλά παιδιά σε αυτή την ομάδα που έχουν μαζέψει αρκετό υλικό για να γεμίσουν το δικότους πίνακα ανακοινώσεων. Ωστόσο ό,τι κάνουμε μένει εντός ομάδας, όταν πρόκειται για την προετοιμασία μας και το πώς προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αντίπαλό μας και πώς προετοιμαζόμαστε για να βελτιωνόμαστε. Ο Φρανκ δεν νοιάζεται -ούτε εμείς- για το τι λέει ο κόσμος», ήταν τα λόγια του Τζέιμς.

Μόλις πριν από 14 μήνες, ο Βόγκελ οδήγησε τους Λέικερς στο 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα.

Έχει ρεκόρ 106-61 (.635) από τότε που ήρθε στο Λ.Α., το έκτο καλύτερο ποσοστό νικών από οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία των Λέικερς με τουλάχιστον 100 παιχνίδια στην πλάτη του. Το ποσοστό νικών του στα πλέι οφ, 18-9 (66.7%), τον τοποθετεί τρίτο πίσω μόνο από τον Πατ Ράιλι (68.5%) και τον Πολ Γουέστχεντ (68.4%) και μπροστά από τον Φιλ Τζάκσον (65.2%), ο οποίος είναι τέταρτος.

«Θα υπάρξει κριτική με αυτή τη δουλειά“, είπε ο Βόγκελ, ο οποίος κοουτσάρει την τρίτη του ομάδα, μετά από έξι σεζόν με τους Ιντιάνα Πέισερς και δύο με τους Ορλάντο Μάτζικ. «Έίναι κάτι που όλοι έχουμε συνηθίσει. Έίμαι προπονητής εδώ και 10 χρόνια, τα έχω δει όλα».

Ο Βόγκελ δήλωσε πριν τον αγώνα της Τρίτης με τους Σέλτικς ότι δεν ανησυχεί για την ασφάλεια της δουλειάς του και αισθάνεται ότι υποστηρίζεται από τη διοίκηση των Λέικερς, αν και δεν έχει συζητήσει το μέλλον του με τη διοίκηση.

Ο Βόγκελ είναι ο όγδοος προπονητής στην 19χρονη καριέρα του Τζέιμς, μετά τους Πολ Σάιλας, Μπρένταν Μαλόουν και Μάικ Μπράουν στο Κλίβελαντ και Έρικ Σπόλστρα στο Μαϊάμι. Έπίσης είχε τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Τάιρον Λου κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στους Καβαλίερς και τον Λουκ Γουόλτον στους «Λιμνάνθρωπους».