Οι Νετς “μετακομίζουν” στο Μπρούκλιν και θα έχουν μαζί τους και τον κορυφαίο τους παίκτη Ντερόν Ουίλιαμς, ο οποίος συμφώνησε να μείνει στην ομάδα και θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με απολαβές 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντερόν έκανε γνωστή την απόφαση του μέσω twitter γράφοντας “πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση σήμερα” και δίπλα είχε βάλει το λογότυπο των Νετς. Η παραμονή του Ντερόν έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά τη συμφωνία των Νετς με τον Μίρζα Τελέτοβιτς, ο οποίος συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο με απολαβές 15.68 εκατομμύρια, ενώ λίγο αργότερα πήραν με sign and trade τον Ρέτζι Έβανς από τους Κλίπερς αντί 5εκ. δολαρίων για 3 χρόνια.

Τώρα οι Νετς θα προσπαθήσουν ν’ αποκτήσουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά και αν δεν γίνει αυτό οι Ντερόν Ουίλιαμς, Τζο Τζόνσον, Τζέραλντ Ουάλας, Μίρζα Τελέτοβιτς και Μπρουκ Λόπεζ συνθέτουν μια εξαιρετική 5αδα στα χέρια του Έϊβερι Τζόνσον.

Αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Χάουαρντ οι Νετς θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Κρις Χάμφρις και να πάρουν τον Ερσάν Ιλιασόβα, τον οποίο θέλουν εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Ουίλιαμς έχει αγωνιστεί επτά σεζόν στο ΝΒΑ με τους Τζαζ και τους Νετς και έχει μέσο όρο καριέρας 17.6 πόντους και 9.2 ασίστ. Η επιθυμία του ήταν να πάρει γρήγορα την απόφαση του σχετικά με το μέλλον, ώστε να αφοσιωθεί στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που ξεκινάει την Παρασκευή.