Έναν από τους καλύτερους σούτινγκ γκανρτ του πρωταθλήματος θα εντάξουν στο δυναμικό τους οι Μπρούκλιν Νετς, τον Τζο Τζόνσον αφού ήρθαν σε συμφωνία για ανταλλαγή με τους Χοκς. Τα “γεράκια” όμως συνέχισαν τις ανταλλαγές και έστειλαν τον Μάρβιν Ουίλιαμς στους Τζαζ για να πάρουν σαν αντάλλαγμα τον Ντέβιν Χάρις.

Ο Τζόνσον το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο 6 χρόνων με τους Χοκς αξίας 119 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα όμως ο 6 φορές All-Star θα μετακομίσει στο Μπρούκλιν και η ομάδα της Ατλάντα θα πάρει σαν αντάλλαγμα από τους Νετς τους Τζόρνταν Φάρμαρ, Ζοάν Πετρό, Άντονι Μόροου, Τζόρνταν Ουίλιαμς, Ντεσόν Στίβενσον και ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου.

Ο Ντάνι Φέρι πρόλαβε ίσα ίσα να γίνει γενικός διευθυντής στους Χοκς και μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Συγκεκριμένα λίγο μετά την παραχώρηση του Τζο Τζόνσον αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα ανταλλαγή με τους Τζαζ και έδωσαν τον Μάρβιν Ουίλιαμς για να πάρουν τον Ντέβιν Χάρις σαν αντάλλαγμα. Οι Χοκς είχαν επιλέξει στο νούμερο 2 του ντραφτ του 2005 τον Ουίλιαμς όμως σε καμία περίπτωση δεν πήραν αυτά που περίμεναν από αυτόν.

Ο Ντάνι Φέρει έκανε τις πρώτες του κινήσεις και σκοπεύει να κρατήσει στην Ατλάντα τον Τζος Σμιθ, του οποίου το συβόλαιο λήγει του χρόνου και να φτιάξει ένα πακέτο ικανό να δελεάσει τους Ορλάντο Μάτζικ για να τους παραχωρήσουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ.