Η Οκλαχόμα Σίτι «αναρριχήθηκε» στην 8η δυτική θέση την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνώντας τους Σανς, αλλά οι άνθρωποί της θα πρέπει να περιμένουν άλλη μία εβδομάδα για να μάθουν κι άλλα ευχάριστα νέα. Ο αντιπρόεδρος των Θάντερ, Σαμ Πρέστι, εξέδωσε μία ανακοίνωση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (22/2) με την οποία ενημέρωσε για μία νέα ατυχία του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος υποβλήθηκε σε μικρο-επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο, στον οποίο είχε τραυματιστεί και εγχειριστεί και στην αρχή της σεζόν… Ο σταρ των φιναλίστ του 2012 αισθανόταν νέους πόνους στο σημείο και όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση της ομάδας του, «έπειτα από συμβουλή του γιατρού Ρόμπερτ Άντερσον και δεύτερη -και σύμφωνη- γνώμη του ιατρού Μάρτιν Ο’Μάλεϊ, υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση για να διορθώσει ένα μικρό πρόβλημα και δεν υπάρχει νέος τραυματισμός». Ο «KD» πονούσε διότι παρά το γεγονός ότι ο αστράγαλος ανάρρωνε όπως ανέφερε η εκτίμηση και ο αρχικός προγραμματισμός, μία από τις βίδες που είχαν τοποθετηθεί στην εγχείριση του περασμένου Οκτωβρίου, πίεζε ένα άλλο κόκκαλο στο πόδι του. Η κατάσταση του περσινού MVP και πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ θα επανεκτιμηθεί σε μία εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, και περίπου δύο ώρες μετά τη νίκη των Καβς στη Νέα Υόρκη και το ρεκόρ του ΛεΜπρον Τζέιμς, η Ατλάντα πέρασε με 97-86 από το Μιλγουόκι και «χάλασε» το καλό βράδυ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, παραμένοντας στην ανατολική κορυφή. Οι Χοκς, χάρη στο σπουδαίο ματς του Πολ Μίλσαπ, που είχε 23π.-16ριμπ., έφτασαν σε ρεκόρ 44-12 και επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες και κυρίως μετά την εντός έδρας συντριβή στο προηγούμενο παιχνίδι από το Τορόντο. Τα «Γεράκια», με λύσεις και από Χόρφορντ (15π.) και Κόρβερ, Σρέντερ (από 12π.) απέφυγαν το σερί 3 ηττών, που έχουν να «γευτούν» από τον Μάρτιο του 2014 και δεν επέτρεψαν στους Μπακς να πετύχουν την 8η διαδοχική εντός έδρας νίκη τους. Η Ατλάντα, που την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Ουισκόνσιν προερχόταν από εντός έδρας συντριβή από τους Μπακς, είχε πάρει τότε ρεβάνς και άρχισε την πορεία για το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία της, που έφτασε στο 19 και είχε σταματήσει στη Νέα Ορλεάνη, ευελπιστεί σε νέα καλή πορεία στη συνέχεια… Οι Χοκς εκμεταλλεύτηκαν τα 9 λάθη των γηπεδούχων στην 1η περίοδο και προσπέρασαν με 22-13, ενώ δεν ανησύχησαν από την προσωρινή αντεπίθεση του Μιλγουόκι. Τα «Ελάφια», με τον «Αντέτο» να σκοράρει 19π. και να προσφέρει και 4ριμπ. και 2 τάπες σε 32΄, μείωσαν στα τέλη του 3ου δωδεκαλέπτου σε 62-61. Όμως η Ατλάντα απάντησε με ένα επιμέρους 24-9 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Για τους ηττημένους, που «έπεσαν» στο 31-24 αλλά παραμένουν 6οι στην Ανατολή, ο Κρις Μίντλτον πρόσθεσε επίσης 19π., ο Μάιλς Πλάμλι (4π.) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μετά την μετακόμισή του από το Φοίνιξ, αλλά ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς δεν πάτησε ακόμη παρκέ, μετά την ανταλλαγή του από τους Σίξερς… Οι Μπακς έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την Ουάσινγκτον, καθώς την ίδια ώρα, οι Ουίζαρντς δεν τα κατάφερναν στο Ντιτρόιτ. Οι Πίστονς συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, έφτασαν στο 2-0 μετά την απόκτηση του Ρέτζι Τζάκσον από τους Θάντερ, αφού υπέταξαν 106-89 τους Ουίζαρντς και με ρεκόρ 23-33 είναι στην 10η θέση και μόλις «μισή» νίκη πίσω από τους 8ους Νετς! Το Ντιτρόιτ πέτυχε ένα εκπληκτικό 3ο δωδεκάλεπτο με επιμέρους 35-19 και έχοντας 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Κάλντουελ-Πόουπ 26π., Τζάκσον 17π., Ντράμοντ 18π.-16ριμπ., Μονρό 15π.-15ριμπ., Τόλιβερ 13π., Μικς 10π.) έφτασε στην επικράτηση κόντρα στην ντεφορμέ Ουάσινγκτον. Οι πρωτευουσιάνοι έπεσαν στο 33-23 (είναι 5οι στην Ανατολή) και γνώρισαν την 3η συνεχόμενη ήττα τους αφού δεν έφταναν οι 24π. του Γκορτάτ και ο Τζον Ουόλ είχε μεν 12 ασίστ, αλλά ήταν άστοχος με 10π.-5/16 σουτ.