Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές Καβαλίερς, οι οποίοι αφού παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους για του περσινό πρωτάθλημα, σε μια όμορφη τελετή, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για το επόμενο, στήνοντας πάρτι απέναντι στους Νικς, κερδίζοντας τους με 117-88.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διαμέσου μικροφώνου μίλησε, και μέσα στον ενθουσιασμό, μιλώντας στο κοινό της ομάδας, και αφού τους αφιέρωσε το πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι άπαντες στον κόσμο πολεμούν πλέον το Κλίβελαντ: «Όλο αυτό ανήκει σε εσάς. Χωρίς εσάς αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί. Αυτή τη νύχτα δεν θα την ξεχάσει κανείς, ούτε εντός του γηπέδου, ούτε έξω από αυτό. Αυτή τη στιγμή αν δεν είσαι ή ζεις στο Κλίβελαντ δεν έχει νόημα να ζεις. Είναι το Κλίβελαντ εναντίον του κόσμου!»

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο ΛεΜπρόν με την πρώτη του παρουσία έφτασε στο  στο 43ο triple-double της καριέρας του, έχοντας 19 πόντου (9/14 σουτ), 14 ασίστ και 11 ριμπάουντ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Καβς στη νίκη. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Κάιρι Έρβινγκ (29 π., 12/22 σουτ) και Κέβιν Λοβ (23 π., 12 ριμπ.). Για τη Νέα Υόρκη, η οποία κατάφερε να είναι ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο (48-45 προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι), ο Καρμέλο Άντονι σκόραρε 19  πόντους (8/18 σουτ) με τον Ντέρικ Ρόουζ στην πρεμιέρα του με τους Νικς να σκοράρει 17 πόντους με 7/17 σουτ και μόλις 1 ασίστ.