Όχι τόσο εύκολα. Οι Grizzlies  ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Warriors να γιορτάσουν την επιστροφή τους στους δυτικούς Τελικούς μέσα στο Memphis. Παρά την απουσία του καλύτερου παίκτη τους, του Ja Morant (χωρίς τον οποίον έχουν πάντως 21-6 φέτος), οι “αρκούδες” έκαναν… μια μπουκιά τους “πολεμιστές”, καθώς τους διέλυσαν με 134-95 και μείωσαν τη σειρά σε 2-3!

Η ομάδα του Taylor Jenkins όχι μόνο δεν είδε ούτε στιγμή την πλάτη των αντιπάλων της, αλλά προηγήθηκε ακόμα και με 55 πόντους διαφορά στο 3ο δωδεκάλεπτο (119-64 στο 36’), Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να εκπλήσσει. Άλλωστε, έπειτα από πέντε αγώνες στη σειρά οι Grizzlies έχουν το προβάδισμα συνολικά 182 λεπτά στη σειρά και οι Warriors μόνο 58! Άλλο, τώρα, εάν οι “¨πολεμιστές” προηγούνται με 3-2 και μπορούν να πάρουν την πρόκριση στο “σπίτι” τους…

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Grizzlies έκαναν και ρεκόρ ομάδας στα Playoffs, με τους 77 πόντους που πέτυχαν στο 1ο ημίχρονο.

Το Memphis κατέγραψε επίσης και άλλο ένα μεγάλο στατιστικό επίτευγμα τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/5), καθώς η διαφορά των 52 πόντων, με την οποία έκλεισε το 3ο δωδεκάλεπτο (119-67), ισοφάρισε το ρεκόρ για αγώνα των Playoffs τα τελευταία 70 χρόνια! Συν τοις άλλοις, η διαφορά των 55 πόντων που “έπιασαν” στο συγκεκριμένο ματς, είναι η 2η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο ματς Playoffs την τελευταία 25ετία…


Ιστορία έγραψε επίσης και ο Klay Thompson, αλλά από… την ανάποδη. Ο σούτινγκ γκαρντ των Warriors είχε -45 στο δείκτη “+/-”, επίδοση που ισοδυναμεί με ισοφάριση της χειρότερης τα τελευταία 25 χρόνια στα Playoffs!

Τέλος, η διαφορά των 39 πόντων με την οποία έχασαν οι Warriors το 5ο παιχνίδι, αποτελεί την 5η μεγαλύτερη για τους “Dubs” στα Playoffs.

Τα δωδεκάλεπτα: 38-28, 77-50, 119-67, 134-95

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ GAME 5