Επίσημα πλέον ο Έλτον Μπραντ είναι παίκτης των Μάβερικς και απ΄ ότι φαίνεται οι παράγοντες του Ντάλας δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν εκεί. Ο επόμενος στόχος των Μάβερικς είναι ο Χοσέ Καλντερόν σε περίπτωση που αυτός μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς.

Χαρούμενος για τη μεταγραφή του στο Ντάλας φάνηκε στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης των Μάβερικ ο Έλτον Μπραντ τονίζοντας: “Είμαι ενθουσιασμένος  που πήγα στο Ντάλας και που θα παίξω δίπλα σε παίκτες όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Κρις Κέιμαν“.

Ο Μπραντ συμφώνησε για ένα χρόνο με το Ντάλας έναντι 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων αν και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό. Οι Μάβερικς με την απόκτηση του Έλτον Μπραντ βάζουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ τους και παράλληλα πλέον έχουν μια πολύ καλή γραμμή ψηλών μαζί με τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Κρις Κέιμαν.

Από την άλλη ο Χοσέ Καλντερόν φαίνεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι οι Ράπτορς τον προορίζουν για αναπληρωματικό μετά την απόκτηση του Κάιλ Λόουρι και γι΄  αυτό ζήτησε να φύγει. Οι “δεινόσαυροι” σκοπεύουν να τον αφήσουν ελεύθερο με τον όρο της αμνηστίας και τότε οι Μάβερικς θα κινηθούν για την απόκτησή του. Ο Ισπανός πλέι μέικερ τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 53 αγώνες με τη φανέλα των Ράπτορς και είχε 10.5 πόντους και 8.8 ασίστ ανά παιχνίδι.