Μετά το ξέσπασμα του Steve Kerr για τα όσα συνέβησαν στο Uvalde του Τέξας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο 4ο παιχνίδι των Warriors με τους Mavericks, ακόμα ένας προπονητής της Λίγκας του ΝΒΑ, πήρε θέση και τέθηκε ενάντια στην οπλοκατοχή.

Ο λόγος για τον εμβληματικό Gregg Popovich, ο οποίος βρέθηκε σε διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής και στράφηκε απέναντι στους πολιτικούς, εξαπολύοντας βέλη εναντίον τους.

Ο 19χρονος που σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλες έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ και φυσικά σε παγκόσμιο επίπεδο το συμβάν προξένησε σοκ και θλίψη, οπότε οι απόψεις των μεγάλων προσωπικοτήτων του μπάσκετ περί του θέματος έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Τα όσα ανέφερε στην ομιλία του:

«Ακούσαμε τους πολιτικούς στα κανάλια να λένε για τις προσευχές και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειές των θυμάτων. Είναι το ίδιο τροπάριο μετά από κάθε μακελειό.

Πόσα ακόμη τέτοια θα χρειαστεί να βιώσουμε για να αλλάξει κάτι; Ένα μακελειό το μήνα; Δύο την εβδομάδα; Δεκαπέντε παιδιά; Είκοσι παιδιά;

Όταν θα φτάσουμε τα 74, μπορεί τελικά να κάνουν κάτι. Σηκωθείτε από τον κ…ο σας και κάντε κάτι επιτέλους!

Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν για μας. Η πλειονότητα των πολιτών θέλουν να κάνουν επιτέλους κάτι για τους νόμους για την οπλοκατοχή. Και δεν το κάνουν γιατί τους νοιάζει περισσότερο η ισχύς τους, η θεσούλα τους και τα λεφτά, παρά ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας.

Έχω σιχαθεί να βλέπω 50άρηδες, 60άρηδες και 70άρηδες λευκούς να κάνουν χάλια τις ζωές μας, γιατί είναι εγωιστές και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο πέρα από τη θέση τους.»