Το άλλοτε…μπασκετικό έτερον ήμισυ του Μάικλ Τζόρνταν αποκάλυψε πως το front office της ομάδας του Σικάγο ήταν η αιτία που δεν συνεχίστηκε η δυναστεία των «ταύρων» και ευθύνεται για την διάλυση της. Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι Tζέρι Κράουζε και Τζέρι Ράινσντορφ…διέλυσαν την ομάδα έπειτα απο την αποχώρηση του Τζόρνταν από την ενεργό δράση.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ήταν 14 Ιουνίου 1998 όταν ο Τζόρνταν σκόραρε το τελευταίο του καλάθι με την φανέλα των Μπουλς. Ήταν το περίφημο Last shot, στο 6ο παιχνίδι των τελικών απέναντι στους Γιούτα Τζαζ. Ήθελε μα σταματήσει στο top της καριέρας του και δεν ήθελε να αποτελέσει μέρος του…χτισίματος της ομάδας χωρίς τους Φιλ Τζάκσον και Σκότι Πίπεν των οποίων τα συμβόλαια έληγαν εκείνο το καλοκαίρι.

Έπειτα, στις αρχές του 1999, υπήρξε το περίφημο «lockout» το οποίο ουσιαστικά διέλυσε την θρυλική ομάδα του Σικάγο. Ο της ομάδας τότε, Τζέρι Κράουζε μαζί με τον Τζέρι Ράινσντορφ δεν ήθελαν να συνεργαστoύν με τον Φιλ Τζάκσον, ο Πίπεν ήθελε μεγαλύτερο συμβόλαιο και πήγε στους Ρόκετς με τον Ρόντμαν απλά…να παρτάρει συνεχώς και να υπογράφει στους Λέικερς και ο Στιβ Κερ αποχώρησε με προορισμό το Σαν Αντόνιο όπου κέρδισε το πρωτάθλημα. Και κάπως έτσι ήρθε το τέλος εποχής για την Μέκκα του μπάσκετ…