Την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τους οικογενειακούς λόγους, για τους οποίους πρωτίστως αυτήν επισκέπτεται, ανέφερε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ, βρίσκεται στο «Nick Galis Hall» για να παρακολουθήσει την προσπάθεια της πρώην ομάδας του, του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ, ενώ εξέφερε τη γνώμη του για την νέα προσπάθεια των δύο αυτών ομάδων. Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εμπειρία του ΝΒΑ και το γεγονός πως… δεν μπορούσε να φανταστεί πως μία μέρα θα έπαιζε εκεί.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Η Θεσσαλονίκη πάντα είναι η πόλη που επισκέπτομαι πρώτα, καθώς εδώ είναι η οικογένειά μου. Από τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ ήθελα να δω το παιχνίδι. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που κάνουν νέα προσπάθεια, η οποία πιστώνεται στις διοικήσεις τους. Με τον Άρη έχω μια προϊστορία».

«Είναι πρόκληση. Σαν χαρακτήρας μού αρέσει να διεκδικώ κάποια πράγματα. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να σταθώ στο επίπεδο του ΝΒΑ. Είναι διαφορετική νοοτροπία σε σύγκριση με αυτή της Ευρώπης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο αθλητικό κομμάτι. Στις ΗΠΑ δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ενέργεια. Αυτό που έχω να πω είναι πως πριν από λίγα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος Έλληνας στο ΝΒΑ. Όταν ήμουν στα εφηβικά του Άρη δεν μπορούσα να το φανταστώ. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά ταλέντα. Το ταλέντο, όμως, δεν αρκεί. Κάθε παιδί πρέπει να παλεύει μαζί με τους προπονητές του. Τα νέα παιδιά πρέπει να συνεχίζουν και να στελεχώνουν την εθνική ομάδα, για να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο».