Πριν από μερικές εβδομάδες, ο ασίσταντ κόουτς του Χιούστον, Κρις Φιντς, είχε τονίσει τις μεγάλες προσδοκίες των Ρόκετς για τον ρούκι Κώστα Παπανικολάου, λέγοντας ότι «μας αρέσει το μπασκετικό IQ του και το ότι έχει μάθει να νικά. Έχει στοιχεία νικητή. Έχει κερδίσει όπου κι αν αγωνίστηκε, έστω κι αν ποτέ δεν ήταν το αστέρι της ομάδας του, Πάντα, όμως ήταν ένα από τα πιο σημαντικότερα κομμάτια του κάθε προπονητή του». Ο ίδιος ο «Παπ» επιβεβαιώνει τους στόχους του όχι μόνο με τα κατορθώματά του στο παρκέ (μ.ο. 6π.-4,5ριμπ.-3ασ. σε 25,5΄ σε 15 ματς), αλλά και με τις επιδιώξεις που έχει εκείνος από τον εαυτό του και την ομάδα του. Ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε σε αυτές στο 3ο blog του στην ελληνική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του ΝΒΑ, τονίζοντας πως «από την αρχή της χρονιάς βάλαμε πολύ ψηλά τους στόχους. Δεν το κρύβει κάποιος ότι κυνηγάμε την κορυφή. Δεν είναι και κάτι που το αναφέρουμε με κάθε ευκαιρία. Ξέρουμε όμως ότι η χρονιά είναι μεγάλη. Αυτό που ελπίζω είναι να είμαστε υγιείς και να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας».
 
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο κείμενό του ο Κώστας Παπανικολάου:
 
«Πέρασε ήδη ένας μήνας από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν έχω καταλάβει πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος. Προφανώς επειδή δεν έχω το χρόνο να σκεφτώ ότι πέρασε ένας μήνας αγωνιστικά. Το πρόγραμμα είναι τόσο σφιχτό. Χάνεται ο χρόνος πολλές φορές. Προσπαθώ να έχω κάποιες ρουτίνες στο πρόγραμμά μου, αλλά δεν είναι εύκολο να τις διατηρήσω κάθε φορά, ειδικά όταν παίζουμε εκτός έδρας. Πρέπει να προσαρμόζω το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να ξεκουράζω το σώμα μου.
 
»Μία από τις συνήθειές μου είναι να μένω στο γήπεδο μετά από κάθε εντός έδρας αγώνα. Κάνουμε  κάποιες ασκήσεις με τον γυμναστή. Βάρη στα πόδια και μετά χρησιμοποιώ την πισίνα. Κρύο νερό για ξεκούραση, ζεστό νερό για χαλάρωση. Ετσι ώστε όταν πάω σπίτι να μην έχω υπερένταση και να κοιμηθώ αμέσως. Την επόμενη μέρα έχει πρωινό ξύπνημα και προπόνηση. Όταν πρωτοήρθα στο Χιούστον δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα μία θέση στο ρόστερ. Στο ροτέισον της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη που έρχεται από Ευρώπη να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Και με την περίπτωση του Γιάννη (Αντετοκούνμπο) κι όπως εξελίχθηκε η χρονιά του πέρυσι, καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα πόσο σημαντικό είναι να έχεις χρόνο συμμετοχής. Τα πολλά λεπτά που παίζω μου έδωσαν αυτοποεποίθηση και κίνητρο για ακόμα περισσότερη δουλειά. Δεν έχω βρει τα πατήματά μου ακόμα, στον τρόπο που θέλω να παίζω ή όπως θέλει η ομάδα να παίζω. Μιλάω με τους προπονητές συνέχεια και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Αυτό που θέλουν τώρα οι προπονητές μου είναι να παίζω πιο πολύ στο «4». Μου ζητάνε να επιτίθεμαι στο αντιπαλο 4αρι για να δημιουργώ στη συνέχεια για τους συμπαίκτες μου. Μερικές φορές κοιτάω μόνο την πάσα, αντί να πάω για το λέι απ. Μου λένε ότι πρέπει να πηγαίνω μέχρι μέσα στο καλάθι και όχι μόνο να πασάρω. Σωματικά είναι δύσκολο να παίζω σαν «4», ειδικότερα στην άμυνα, όταν έχω απέναντί μου μεγαλύτερα κορμιά. Αυτό που προσπαθώ είναι να μπω μπροστά και να μην δώσω ευκαιρία στον αντίπαλο να με ποσστάρει. Γιατί σε τέτοια περίπτωση θα είμαι σε μειονεκτική θέση. Να μπορέσεις να τον κρατήσεις έξω από το επιθετικό ριμπάουντ. Επειδή βλέπουν ότι υστερώ σε ύψος στέλνουν τον παίκτη πάνω μου. Θέλει πολύ αυτοσυγκέντρωση. Ζητάω βοήθεια από συμπαίκτες μου και με βοηθάνε μέσα στο παιχνίδι.
 
»Αυτό που έχω παρατηρήσει όσο καιρό είμαι εδώ, είναι πως ο κάθε παίκτης που βρίσκεται στο ρόστερ ομάδας ΝΒΑ διαθέτει τουλάχιστον ένα δυνατό σημείο. Ριμπάουντερ, καλός να επιτεθεί από πιάσιμο και ντρίμπλα ή καλός σουτέρ. Δεν βρίσκεις κάποιον παίκτη χαλαρό. Εκεί παίζει ρόλο το σκάουτινγκ και η… αποδόμηση του κάθε παίκτη που καλείσαι να μαρκάρεις. Στην Ευρώπη, με τα χρόνια, γνώριζα τις συνήθειες των αντιπάλων παικτών. Τωρα σε κάθε ομάδα πρέπει να μάθω τις ιδιαιτερότητές τους μέσα από το σκάουτινγκ. Ξεκινάω δηλαδή και πάλι από το μηδένΩς ομάδα και με την μέχρι στιγμής πορεία των Ρόκετς, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι είμαστε Νο 1 στην αξιολόγηση στην άμυνα. Διαθέτουμε πολύ μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Αυτό που κάνει τη διαφορά φέτος είναι η άμυνα. Με το Ντάλας που παίξαμε προ ημερών πήραμε το ματς από την άμυνα. Μας κράτησε η επίθεση στο να είμαστε κοντά στο σκορ. Στο τέλος όμως κλειδώσαμε το ματς με τις καλές άμυνες. Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό. Δεν περίμενα ότι εδώ στο ΝΒΑ, όταν είμαστε εκτός έδρας, θα κάναμε  ομαδικές εξόδους. Είχα ακούσει πως τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα. Περνάμε όμορφα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όταν παίξαμε στην Οκλαχόμα, με κάλεσαν οι συμπαίκτες μου για να δούμε τον κωμικό Μάικ Επς, που είχε ένα σόου. Ήρθε ο ίδιος πριν ξεκινήσει η παράστασή του και μας μίλησε. Δεν κατάλαβα ποιός ήταν τότε. Το πήρα γραμμή όταν άρχισαν να παίζουν κάτι σποτάκια, λίγο πριν βγει στη σκηνή. Τότε συνειδητοποίησα ποιός είναι. Είχε πλάκα.
 
»Με χαροποιεί ιδιαιτέρως που το ελληνικό μπάσκετ έχει για πρώτη φορά τόσους εκπροσώπους. Είναι ωραίο που όλοι μας έχουμε χρόνο συμμετοχής. Και ο Κώστας (Κουφός) στο Μέμφις και ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) στο Μιλγουόκι έχουν ρόλο. Ο Γιάννης έχει κάνει καταπλητκικά παιχνίδια και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Το ίδιο και ο Κώστας. Ο Νικ (Καλάθης) επέστρεψε κι εκείνος. Στο Μεμφις που παίξαμε ήταν και ο Θανάσης (Αντετοκούνμπο) εκεί. Χάρηκα που τον είδα, όπως και α παιδιά του ΜέμφιςΟ Θανάσης με ειδοποίησε μέσω ενός μέλους της ασφάλειας των Ρόκετς και βρεθήκαμε. Τα είπαμε 5-10 λεπτά και είναι όμορφο. Μίλησα και με τον Γιάννη μέσω του Θανάση. Κι αυτός ήταν κουρασμενος. Κάναμε και πλάκα, επειδή κι αυτός παίζει στο «4» κατά συνθήκη. Γίναμε και οι δύο ελαφρριά «τεσσαράκια»! Σημασία έχει ότι παίζουμε. Εκεί καταλήξαμε και οι δύο όσο μιλούσαμε. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Μιλγουόκι, όπου θα βρεθούμε αντίπαλοι και θα τα πούμε από κοντά για πρώτη φορά φέτος. Λίγο πριν σας αφήσω θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου κι εσάς που μου στέλενετε μηνήματα υποστήριξης. Όλα αυτά τα όμορφα λόγια. Διαβάζω τα μηνύματα και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Μακάρι να είχα ο χρόνο να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Είναι πάρα πολύ όμορφο να διαβάζεις ωραία πράγματα. Ελπίζω οι Ελληνες που παίζουμε εδώ στο ΝΒΑ, να συνεχίσουμε να σας κάνουμε περήφανους».