Πάτησε παρκέ, έστω και για λίγο, έπειτα από 3 ματς δίχως συμμετοχή. Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε για 2:29΄΄ στη νίκη των Ρόκετς επί των Χόρνετς και αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ομάδας του, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη συνέχεια. Ο «Παπ», αν και είχε μ.ο. 6,1π.-3,9ριμπ. σε 24,6΄ και 22 αγώνες πριν την αναμέτρηση της Τετάρτης, έμεινε στον πάγκο για 3 διαδοχικά παιχνίδια, ως συνέπεια κυρίως της ανταλλαγής του Κόρεϊ Μπρούερ, που είναι πια μπροστά του στο rotation του κόουτς Κέβιν ΜακΧέιλ.

Ο πρώην παίκτης των Αρη, Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα βρέθηκε ξαφνικά στην άκρη του πάγκου, όμως όπως τόνισε ο ίδιος, θα περιμένει και πάλι τη σειρά του, δηλώνοντας πως «ήταν καλό που έπαιζα πολύ στην αρχή, γιατί μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Αυτά, όμως, αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Τώρα ήρθαν στην ομάδα σπουδαίοι παίκτες όπως ο Μπρούερ και ο Τζος Σμιθ, έτσι πλέον φαίνεται να μην υπάρχει χώρος για εμένα. Εγώ όμως έχω δύο επιλογές. Ή να εκνευριστώ και να τα παρατήσω ή να συνεχίσω να δουλεύω και να είμαι έτοιμος να βοηθήσω όταν μου ζητηθεί»

Ο διεθνής φόργουορντ είναι γνωστός λάτρης της σκληρής δουλειάς και επιλέγει το δεύτερο, συμπληρώνοντας ότι «προσωπικά βλέπω όλη την κατάσταση ως μία πρόκληση να αποδείξω σε κάποιους ότι κάνουν λάθος. Ο Κόρεϊ και ο Τζος βοηθούν να είμαστε ομάδα πρωταθλητισμού. Δεν γίνεται να παραπονιέμαι όταν βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα. Εγώ απλώς οφείλω να μείνω συγκεντρωμένος, να προπονούμαι σκληρά και όταν μου δοθεί και πάλι η ευκαιρία, να είμαι έτοιμος. Καμία φορά, όμως, ίσως το καλύτερο για την ομάδα είναι να κουνάς την πετσέτα από τον πάγκο και να δίνεις ενέργεια στους συμπαίκτες σου».