Οι Milwaukee Bucks βρισκόντουσαν με την “πλάτη στον τοίχο” μετά το 3-0 που είχε διαμορφωθεί υπέρ των Miami Heat στη μεταξύ τους σειρά για τους ημιτελικούς της Ανατολής στα Playoffs του φετινού ΝΒΑ, ωστόσο παραμένουν “ζωντανοί”.

Παρά τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα “Ελάφια” επικράτησαν έστω και στην παράταση με 118-115, έχοντας τον Khris Middleton σε εξαιρετική βραδιά.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις στη δεύτερη περίοδο, οι Bucks είδαν τον ηγέτη τους τον “Greak Freak” να αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι χωρίς να μπορέσει να αγωνιστεί και πάλι. Μάλιστα, μέσα σε 11 λεπτά συμμετοχής, ο Έλληνας σταρ μέτρησε 19 πόντους και 4 ριμπάουντ με 7/9 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 2/4 ελεύθερες βολές.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του coach Mike Budenholzer τα “έδωσε όλα” για να καλύψει το κενό του Έλληνα σούπερ σταρ και αυτή τη φορά ο Khris Middleton έδειξε ότι μπορεί να γίνει και αυτός κάλλιστα ο ηγέτης της ομάδας. 

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο ντέρμπι, ο Tyler Herro με ένα εύστοχο τρίποντο έβαλε μπροστά τους Miami Heat με 107-106 και “άγγιξαν” την πρόκριση. Ωστόσο, ο Donte DiVincenzo κέρδισε φάουλ και με μία εύστοχη βολή έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, παρά τη “δαιμονιώδη” ευστοχία του Herro από το τρίποντο, με τον ψύχραιμο Middleton οι Βucks κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και πλέον αναζητούν το “θαύμα” της ανατροπής, αναμένοντας παράλληλα τα νέα για την υγεία του Έλληνα MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Για τους Milwaukee Bucks φυσικά ξεχώρισε ο Khris Middleton με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, στην οποία μέτρησε 36 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, για τους Heat, κορυφαίοι ήταν οι Bam Adebayo με 26 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ και Duncan Robinson με 20 πόντους. Goran Dragic και Jimmy Butler μέτρησαν από 17 πόντους έκαστος, ενώ για τα “Ελάφια” ο “λαβωμένος” Γιάννης μέτρησε 19 πόντους (σε 11 λεπτά συμμετοχής) και o Eric Bledsoe μέτρησε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Brook Lopez ευστόχησε σε πολύ κρίσιμα σουτ τριών πόντων

Miami Heat – Milwaukee Bucks 115-118

Δείτε τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Δείτε το σουτ του Khris Middleton που “έκρινε” το παιχνίδι, αλλά και τα Highlights του “Greak Freak”: