Ο Χασάν Ουάιτσϊντ βαρέθηκε να είναι γυρολόγος. Ο 27χρονος σέντερ, που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε 8 ομάδες, ανακοίνωσε την Παρασκευή (1/7) ότι δεν θέλει προς το παρόν να βρεθεί σε 9η και θα ανανεώσει με το Μαϊάμι! Ο Αμερικανός, που ήταν στο στόχαστρο των Ντάλας, Πόρτλαντ και Λέικερς, επιβεβαίωσε την παραμονή του στους Χιτ με μία διαδικτυακή επιλογή στην ιστοσελίδα The Players Tribune, στην οποία αναφέρει λιτά πως «μετά το κολέγιο αγωνίστηκα σε 8 ομάδες. Από το Ρίνο και το Σιού Φολς ως την Κίνα. Δεν είμαι έτοιμος για 9η. Αποφάσισα να υπογράψω με το Μαϊάμι και απλώς ήθελα να πω στους οπαδούς μας πόσο σημαντικοί είναι για τον οργανισμό και για μένα. Ανυπομονώ να αρχίσω και πάλι δουλειά και να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα ακόμη πρωτάθλημα στους Χιτ!». Ο Ουάιτσαϊντ, που φέτος έλαβε 990.000 δολάρια, φημολογείται πως θα αμειφθεί με 100.000.000 για τα επόμενα 4 χρόνια! Επόμενη υπόθεση για την ομάδα της Φλόριντα η ανανέωση του Ντουέιν Ουέιντ, αν και δεν υπάρχει για την ώρα συμφωνία και ο «Flash» φέρεται υποψήφιος για Σπερς και Μαβς

Το μεγάλο όνομα της free-agency, η οποία άνοιξε την 1η Ιουλίου με την παραμονή του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν στο Τορόντο και την μάξιμουμ ανανέωση του Νικολά Μπατούμ στην Σάρλοτ, είναι φυσικά ο Κέβιν Ντουράντ. Ο MVP του 2014 συναντήθηκε την Πέμπτη με την Οκλαχόμα Σίτι και πριν τα ραντεβού με Σπερς, Ουόριορς, Κλίπερς, Σέλτικς. Χιτ, στο Χάμπτονς του Λονγκ Άιλαντ στην Νέα Υόρκη, φέρεται να έχει αποφασίσει να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους Θάντερ. Ο «KD» θέλει να έχει περιθώρια και το επόμενο καλοκαίρι, αφού αν φέτος μπορεί να λάβει μάξιμουμ ανανέωση στην «OKC» για 150εκατ., ενώ του χρόνου για… 200! Επίσης, ειδικοί αναφέρουν πως θα προτιμήσει μία ακόμη ευκαιρία τίτλου με την ομάδα του (ειδικά μετά την απόκτηση του Ολαντίπο, αντί του Ιμπάκα) και το καλοκαίρι του 2017 να γίνει free-agent μαζί με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Πάντως, φέρεται να έχει ενημερώσει ότι θα λάβει την τελική του απόφαση ως την ερχόμενη Δευτέρα. Οι Θάντερ είναι στο «κυνήγι» και του Αλ Χόρφορντ.

Ο Χόρφορντ συναντήθηκε ήδη με την Ατλάντα, ωστόσο δεν υπάρχει συμφωνία, ειδικά από τη στιγμή που ο απόφοιτος του πανεπιστήμιου της Φλόριντα δεν βλέπει τους Χοκς να ενισχύονται. Ο Χόρφορντ ήταν στη λίστα των Λέικερς, όμως η ομάδα του Λ.Α. έκανε την έκπληξη νωρίς-νωρίς στην free-agency και αποφάσισε να δώσει… 64εκατ.δολ. για 4 χρόνια στον παροπλισμένο στους πρωταθλητές Καβαλίερς Ρώσο σέντερ, Τιμοφέι Μοζγκόφ! Οι «Λιμναίοι», που βλέπουν για 4ο καλοκαίρι να μειώνονται οι ελπίδες για την απόκτηση ενός σπουδαίου free-agent, θα διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Τζόρνταν Κλάρκσον, ο οποίος συμφώνησε προφορικά με την διοίκηση για συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας έναντι 50εκατ.. Ο απόφοιτος του Μιζούρι κατέγραψε πέρσι μ.ό. 15,5π.-4ριμπ.-2,4ασ.-1,1κλεψ. και ο νέος κόουτς, Λουκ Ουόλτον, ζήτησε την παραμονή του. Οι Λέικερς έχουν στη λίστα τους και τον Τσάντλερ Πάρσονς του Ντάλας, ο οποίος πάντως έχει ήδη μιλήσει με το Μέμφις και απασχολεί και το Πόρτλαντ.