Μία από τις επιθυμίες του ΛεΜπρον Τζέιμς για το ρόστερ της επόμενης σεζόν στο Κλίβελαντ έγινε πραγματικότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/8). Ο Τζέι-Αρ Σμιθ ανακοίνωσε μέσω Instagram πως θα παραμείνει στους Καβς με συμβόλαιο 1+1 έτους (με δική του οψιόν για την 2η χρονιά), παρά το γεγονός ότι θα λάβει… λιγότερα από το περασμένο συμβόλαιό του! Ο άλλοτε γκαρντ των Νάγκετς και Νικς αποφάσισε να κάνει opt-out μετά τους χαμένους Τελικούς από το Γκόλντεν Στέιτ, αφήνοντας τη συμφωνία των 6,4εκατ.δολ.. Διερεύνησε την μεταγραφική αγορά και προτίμησε να ανανεώσει με τους φιναλίστ, με απολαβές 5εκατ. ετησίως.

Ο Σμιθ, που πέρσι, μετά την ανταλλαγή του από τη Νέα Υόρκη, μέτρησε μ.ο. 12,7π.-3,5ριμπ. στο πλευρό του ΛεΜπρον Τζέιμς, έγραψε στο Instragram πως «όταν έκανα opt-out ήθελα να δω τη γενική εικόνα του ΝΒΑ και το πού ταιριάζω καλύτερα. Οι Καβς είχαν να κάνουν κάποια πράγματα ούτως ώστε να δημιουργήσουν ένα ρόστερ για πρωτάθλημα. Κατέληξα και αποφάσισα ότι είναι καλύτερο για μένα από το να εξασφαλίσω μία μεγαλύτερη συμφωνία αλλού, να επιστρέψω σε έναν απίστευτο οργανισμό για το κυνήγι του τίτλου. Ευχαριστώ την ομάδα μου που το έκανε πραγματικότητα. Ανυπομονώ να αρχίσουμε». Ο ΛεΜπρον δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, γράφοντας στο twitter: «Καλώς ήρθες πίσω, αδερφέ Τζέι-Αρ! Χαρούμενος που έμεινες μαζί μας…».

Στο μεταξύ, ενώ οι φιναλίστ της περασμένης σεζόν είχαν μία προσθήκη, οι πρωταθλητές έχουν μία απώλεια… Ο ρούκι Κέβον Λούνεϊ υποβλήθηκε σε επέμβαση στον γοφό και θα μείνει εκτός αγώνων για τους επόμενους 4-6 μήνες. Ο φόργουορντ από το UCLA, επιλογή των Ουόριορς στο Νο30 του ντραφτ του περασμένου Ιουνίου, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα και ο τζένεραλ μάνατζερ του Γκόλντεν Στέιτ, Μπομπ Μάιερς (κορυφαίος παράγοντας της χρονιάς), εξήγησε πως η ομάδα του προτίμησε να λύσει άμεσα το θέμα με χειρουργείο. Ο Λούνεϊ κατέγραψε πέρσι στο NCAA μ.ο. 11,6π.-9,2ριμπ., όμως είχε ενοχλήσεις από σχίσιμο του επιχείλιου χόνδρου…