Οι Μπόστον Σέλτικς, αναζητούσαν από τη δική τους πλευρά να κάνουν το μεγαλύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού, με την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ. Ο τελευταίος, σκέφτηκε αρκετά σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Μασαχουσσέτη, αλλά τελικά διάλεξε να είναι κάτοικος Γκόλντεν Στέιτ. Οι «Κέλτες», όμως, είχαν… προνοήσει για την άρνηση του «KD» και προχώρησαν στη σπουδαία κίνηση της απόκτησης του Αλ Χόρφορντ.

Ο Δομινικανός σέντερ, δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το ενδιαφέρον των Σέλτικς, οι οποίοι δε δίστασαν να του δώσουν το μάξιμουμ του διαθέσιμου συμβολαίου, με 113 εκατομμύρια δολάρια για 4 χρόνια. Ο τέσσερις φορές All-Star παίκτης και επιλεγείς στο νούμερο 3 του draft του 2007 από τους Ατλάντα Χοκς, δήλωσε ενθουσιασμένος από την επιλογή του να βρεθεί στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, ανυπομονώντας να δουλέψει με τον Μπραντ Στίβενς, όπως ο ίδιος τόνισε. Ο Χόρφορντ, θα φορά το νούμερο «42».

Ο Νετς, από τη μεριά τους, έκαναν επίσης μία καλή κίνηση, με την απόκτηση του Τρέβορ Μπούκερ. Ο πρώην παίκτης των Γιούτα Τζαζ, συμφώνησε με την ομάδα του Μπρούκλιν σε συμβόλαιο δύο ετών, με συνολικές επιλαβές περί τα 18.5 εκατομμύρια δολάρια, με τη διοίκηση να καλοσωρίζει τον Μπούκερ στις τάξεις της. Μπορεί την περασμένη σεζόν να μην εντυπωσίασε, έχοντας κατά μέσο όρο 5.9 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, αλλά στο Μπρούκλιν ελπίζουν σε μία «αναγέννηση» του ιδίου, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

booker-afisa-nets