Ο ισχυρός άνδρας των Μαϊάμι Χιτ Πατ Ράιλι, σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στα δύο καυτά ζητήματα που αφορούν τους φιλάθλους των Χιτ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου του ΝΒΑ, δηλαδή τις υποθέσεις των Ντουέιν Ούειντ και Κρις Μπος.

Για τον πρώην εμβληματικό αρχηγό της ομάδας του ο Ράιλι είπε ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη που αποχώρησε από τον σύλλογο με προορισμό τους Σικάγο Μπουλς, ενω΄για τον Μπος ανέφερε ότι θα φανεί από τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη αν θα συνεχίσει την καριέρα του αφού το πρόβλημα που είχε είναι πολύ ευαίσθητο και θέλει χρόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Ουέιντ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι έγινε. Δεν πρόκειται όμως να τα παρατήσω. Πραγματικά, μετάνιωσα πως δεν έβαλα τον εαυτό μου στη μέση. Θα μπορούσα να ήμουν στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο όταν έφτασε εκεί ο Ουέιντ και να τον συναντήσω στο αεροδρόμιο. Δεν το έκανα. Δεν μπήκα στη μέση των διαπραγματεύσεων και αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τον Ουέιντ, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε. Πάντα υπάρχει το κλειδί κάτω από το… χαλάκι, απλά ελπίζω να μην είναι πολύ σκουριασμένο. Έτσι είναι. Αν τον συναντήσω τώρα, πιστεύω πως θα τον αγκαλιάσω θερμά. Δεν έχω καθόλου άσχημα συναισθήματα για εκείνον. Ξέρω ότι εκείνη την περίοδο ήταν σε ένα δίλημμα και ένιωσε τελικά πως έπρεπε να προχωρήσει. Αυτό έγινε».

Για τον Μπος: «Ακόμη το θέμα του είναι μετέωρο. Είναι μία ευαίσθητη και περίπλοκη κατάσταση. Αλλά, υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στον Κρις και τους γιατρούς. Ο Κρις θέλει να παίξει και προφανώς το θέλουμε και εμείς. Όμως, σήμερα δεν υπάρχει απάντηση και μακάρι να την είχα. Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».