Οι Ορλάντο Μάτζικ έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ανταλλάξουν με καμία ομάδα τον Ντουάιτ Χάουαρντ και να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Οι “μάγοι” θα ανταλλάξουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ μόνο στην περίπτωση που τα ανταλλάγματα θα είναι εξαιρετικά.

Αυτό που σκέφτονται να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουν τη σεζόν με τον Χάουαρντ στην ομάδα τους και να περιμένουν μέχρι τον Φεβρουάριο όταν και λήγουν οι ανταλλαγές για βρουν κάποιο καλό αντάλλαγμα. Οι Λέικερς και οι Ρόκετς θέλουν αυτή τη στιγμή τον Χάουαρντ, όμως οι Μάτζικ δεν φαίνεται να επιθυμούν τώρα να ανταλλάξουν τον δυναμικό σέντερ.

Αν ο Χάουαρντ παραμείνει στους Μάτζικ με την έναρξη της περιόδου, οι Μπρούκλιν Νετς θα γίνουν και πάλι φαβορί για την απόκτησή του. Ο θηριώδης σέντερ άλλωστε έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να πάει στους Νετς. Πάντως ο στόχος των Μάτζικ είναι να καταφέρουν να πείσουν τον Χάουαρντ να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο μαζί τους κάτι που τη συγκεκριμένη στιγμή μοιάζει απίθανο.