Το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη του ΝΒΑ, βρίσκεται για φέτος στα χέρια μιας οικογένειας που έχει… απασχολήσει την χώρα μας. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (αδερφός του Έρικ, που έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα και Πανιώνιο, ενώ τώρα βρίσκεται στη Γαλατάσαραϊ), ήταν εκείνος που κατάφερε να κερδίσει τους Κέμπα Ουόκερ και Γιάννη Αντετοκούνμπο, λαμβάνοντας τη συγκεκριμένη τιμή.

Ο «άσσος» των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, θα πάρει λίγη από τη δόξα του Ντέιμιαν Λίλαρντ, σημειώνοντας φέτος 20.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά αγώνα. Τα νούμερά του, είναι ασφαλώς εντυπωσιακά και σαφώς δικαιολογούν τον τίτλο του πιο βελτιωμένου, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πετύχαινε μόλις 6.8 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά παιχνίδι. Φυσικά, έπαιρνε πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχή, καθώς σε σχέση με τα τότε 15.7 λεπτά του κατά μέσο όρο, φέτος τα αύξησε κατά 20, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες κι έχοντας μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. Επίσης, αγωνίστηκε σε 62 ματς, εκ των οποίων σε τρία μόλις βασικός, ενώ φέτος ήταν στην αρχική πεντάδα και των 80 αγώνων του.

Στη δεύτερη θέση, τοποθετήθηκε ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος μπορεί να μην έχει κάνει τόσο «αλματώδη» πρόοδο στα νούμερα, όπως ο ΜακΚόλουμ, αλλά διαθέτει ηγετικό ρόλο στους Σάρλοτ Χόρνετς, φτάνοντας σε «τρελά» νούμερα σε ουκ ολίγους φετινούς του αγώνες και οδηγώντας την ομάδα του στην έκτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Ξεκινώντας στα 81 του φετινά ματς, είχε κατά μέσο όρο 20.9 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά ματς. Την προηγούμενη σεζόν, σημείωνε αντίστοιχα 17.3 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα. Η παρουσία του είναι «πλουραλιστική» όσο ηγετική και δικαίως βρέθηκε δεύτερος.

Την τριάδα συμπληρώνει ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο με 16.9 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά αγώνα, όντας εκ των ηγετών των Μιλγουόκι Μπακς και συνεχίζοντας να «σκαρφαλώνει». Στην τρίτη του σεζόν, αγωνιζόμενος ως πλέι-μέικερ κατ’ επιλογή του Τζέισον Κιντ, έχει διαρκώς μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι των «Ελαφιών», αφού την προηγούμενη σεζόν σκόραρε 12.7 πόντους, με 6.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 0.9 κλέψιμο. Το «ταβάνι» του βέβαια, ακόμη δεν μπορεί να διασαφηνιστεί ποιο μπορεί να είναι…