Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει πόλη, καθημερινότητα, ομάδα και δήλωσε πως θέλει να μείνει για πολλά ακόμη χρόνια στην “οικογένεια των Θάντερ”. Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν καλός στους τελικούς όμως πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, αλλά και στα πλέι-οφς. Όπως φαίνεται πάντως ο Χάρντεν θα έχει αρκετές ευκαιρίες για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τους Θάντερ.

Ο νεαρός γκαρντ θα ξεκινήσει συζητήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Θάντερ και είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις, ώστε η Οκλαχόμα να μπορέσει να κρατήσει και τον Σερζ Ιμπάκα. Το ίδιο έκαναν άλλωστε και οι Ράσελ Ουέστμπρουκ και Κέβιν Ντουράντ, οι οποίοι πήραν λιγότερα χρήματα για να μπορέσουν οι Θάντερ να κινηθούν με περισσότερη άνεση στη συνέχεια.

“Περιμένω πως όλα θα πάνε καλά” δήλωσε ο Χάρντεν και πρόσθεσε πως: “Άπαντες προσπαθούν να βρεθεί μια λύση και είμαι σίγουρος πως όταν έρθει η στιγμή, θα υπάρξει συμφωνία. Αυτή η ομάδα είναι μια πραγματική οικογένεια, είμαστε όλοι αδέλφια μεταξύ μας, βγαίνουμε καθημερινά κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να βρεις πουθενά στο ΝΒΑ. Το λατρεύω αυτό το μέρος. Μια δυναστεία χτίζεται, κερδίζουμε, διασκεδάζουμε. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις“.

Πάντως τα σενάρια που θέλουν τους Θάντερ να στέλνουν τον Χάρντεν στους Μπόμπκατς για το νούμερο 2 του Ντραφτ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Άλλωστε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Σαμ Πρέστι είπε πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει στην ομάδα τον Τζέιμς Χάρντεν, αλλά και τους Σερζ Ιμπάκα – Έρικ Μέινορ με τους οποίους επίσης θα διαπραγματευτεί.