Ενώ ο Λόνζο Μπολ και ο μικρότερος αδελφός του ΛαΜέλο μπορεί να μην έχουν αναπτύξει αντιπαλότητα, πάντα θα γίνεται κουβέντα για το ποιος αδελφός είναι ο καλύτερος από τους δύο.

Η κουβέντα αυτή άναψε με αφορμή την αναμέτρησή τους, στον αγώνα των Μπουλς με τους Χόρνετς στο Σικάγο.
Κάτι απολύτως λογικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι δύο επιλέχθηκαν στα τρία πρώτα από τα αντίστοιχα draft του ΝΒΑ, έχοντας την υποστήριξη ενός θορυβώδη πατέρα με ακλόνητη πίστη.

Όσον αφορά την καταμέτρηση των στατιστικών, ο LaMelo είναι ο ανώτερος παίκτης στα χαρτιά.
Έχοντας ήδη κερδίσει το βραβείο Rookie of the Year 2020-21, ο νεότερος Μπολ, έχει ανεβάσει το παιχνίδι του σε νέα ύψη αυτή τη σεζόν, έχοντας κατά μέσο όρο 19.3 π., 7.5 ρ., 7.1 ας. και 2.1 κλ. ανά αγώνα για τη Σάρλοτ. Κατατάσσεται στο Τop 10 και στις τέσσερις αυτές στατιστικές κατηγορίες μεταξύ των πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ.

 

 

 

Ο Λόνζο, από την άλλη, έχει μέσο όρο 12.9 π., 5.4 ρ., 4.6 ας. και 1.9 κλ. ανά αγώνα, αλλά η επίδρασή του στους Μπουλς, εκτείνεται πέρα από τα στατιστικά. Από τότε που αποκτήθηκε από τους Σικάγο Μπουλς στην free agency την περασμένη offseason, ο Λόνζο είχε άμεση επίδραση στη νέα ομάδα του και στις δύο άκρες του παρκέ.
Οι Μπουλς έχουν αμυντική βαθμολογία 103.0, η οποία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται δεύτερη στο ΝΒΑ, με εννέα πλήρεις βαθμούς από την βαθμολογία τους -112.0- την προηγούμενη σεζόν. Η ομάδα του βρίσκεται στην 6η θέση στα λάθη ανά αγώνα (13.4) στο ΝΒΑ τη φετινή σεζόν. Το 2020-21, οι Μπουλς έκαναν 15,1 λάθη ανά αγώνα (4η χειρότερη επίδοση στο ΝΒΑ).
Αλλά εκεί που ο Λόνζο έχει σημειώσει άλματα προόδου είναι ως σουτέρ. Σουτάρει με 44% από το τρίποντο τη φετινή σεζόν, πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το 30,5% που σούταρε τη rookie του χρονιά. Ο Λόνζο ανέλαβε να υπενθυμίσει στους Λέικερς τι έχασαν, όταν «έκαψε» την πρώην ομάδα του, μετρώντας 27 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, με επτά εύστοχα τρίποντα.

 

 

 

Όλα αυτά, μια εβδομάδα αφότου ο ΛαΜέλο «έκαψε» κι εκείνος τους Λέικερς. Καλό πράγμα για τους οπαδούς — και την οικογένεια Ball — ότι ο Λόνζο είναι 24 και ο ΛαΜέλο είναι 20.

Υπάρχει αρκετός χρόνος για να διευθετηθεί η συζήτηση, του ποιος είναι καλύτερος.