Καλά κρατεί στις ΗΠΑ η ιστορία με τις κατηγορίες για βιασμό που βαραίνει τον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Μια γυναίκα είχε κατηγορήσει τον παίκτη ότι την βίασε έπειτα από επίσκεψη που του έκανε στο διαμέρισμά του. Η γυναίκα που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον 23χρονο μπασκετμπολίστα, λέει ότι ο Λετονός τέως παίκτης των Νικς και νυν των Μάβερικς την κάλεσε σπίτι του, εκείνη πήγε και ο Πορζίνγκις την βίασε.

Η γυναίκα είπε ότι ο παίκτης την έπεισε να μην καταγγείλει τον βιασμό, λέγοντάς της ότι θα της δώσει 68.000 δολάρια. Μάλιστα η γυναίκα παρουσίασε και σχετικό χαρτί το οποίο φέρεται να υπέγραψε ο παίκτης, ενώ είχε και τα μηνύματα που της έστειλε ο παίκτης προκειμένου να πάει στο διαμέρισμά του. Τόνισε, όμως, ότι ο Λετονός αθέτησε την υπόσχεσή του. Μάλιστα η γυναίκα ενημέρωσε σχετικά και την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Το ESPN ανέφερε ότι η κατηγορούσα αρχή ζήτησε από τους Νικς να διευθετήσουν εσωτερικά με την γυναίκα το θέμα των 68.000 δολαρίων.

Ο Λετονός, πάντως, αρνήθηκε την κατηγορία. Για τα μηνύματα είπε ότι τα έστειλε ενώ ήταν μεθυσμένος, ενώ λέει επίσης ότι στο επίμαχο έγγραφο δεν είναι η υπογραφή του.

Στο πλευρό του η Ενωση Παικτών

Η Ενωση παικτών του ΝΒΑ, πάντως, στάθηκε στο πλευρό του παίκτη και  ο εκτελεστικός διευθυντής της NBPA Μάικλ Ρόμπερτς ανέφερε σε δήλωσή του: «Εχουμε ενημερωθεί για τους ισχυρισμούς για το θέμα εδώ και καιρό. Αξιολογήσαμε τις κατηγορίες και βάσει των στοιχείων που μας παρουσιάστηκαν είμαστε στο πλευρό του Κρίσταπς».