Η αποδέσμευση του Τζο Τζόνσον από τους Νετς δεν θα τον αφήσει για πολύ χωρίς ομάδα. Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ βρίσκεται στην waivers list από την οποία μένει τυπικά ελεύθερος το Σάββατο (27/2) και τα μεγάλα δίκτυα των Η.Π.Α. ανέφεραν γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Χιτ! Ο «JJ» (μ.ό. φέτος 11,8π.-4,1ασ.-3,9ριμπ. επιδόσεις καριέρας 17π.-4,2ασ.-4,1ριμπ.) φέρεται να περιόρισε τη λίστα με τους επιθυμητούς προορισμούς σε Μαϊάμι, Κλίβελαντ και την πρώην ομάδα του, Ατλάντα, ωστόσο μάλλον προτιμά το πρώτο.

Ο 34χρονος γκαρντ, που το 2010 υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο 124εκατ.δολ.(!), θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφς αν υπογράψει ως την ερχόμενη Τρίτη, ενώ οι Χιτ, αν τον αποκτήσουν μέχρι τις 10/3, μπορούν να αποφύγουν φορολογική επιβάρυνση. Ωστόσο, παρά τις αποχωρήσεις των Τσάλμερς και Άντερσεν, που «έκαναν χώρο» στο σάλαρι-καπ, παίκτης το συμβόλαιο του οποίου εξαγοράστηκε από ομάδα, μπορεί ερχόμενος στη Φλόριντα να φέρει τους Χιτ πάνω από το όριο του φόρου πολυτελείας

Το Μαϊάμι ευελπιστεί να ολοκληρώσει την προσθήκη του Τζόνσον (μετά και τον τραυματισμό του Ούντριχ, που χάνει τη χρονιά), όμως δεν γνωρίζει ακόμη αν μπορεί να υπολογίζει για τη συνέχεια τον Κρις Μπος. Ο κορυφαίος φετινός σκόρερ της ομάδας (μ.ό. 19,1π.) παραμένει εκτός μετά τη διάγνωση για θρόμβωση στο πόδι, λίγο πριν το All Star Game του Τορόντο… Ο Μπος, που είχε χάσει και τα τελευταία 30 ματς της περσινής σεζόν λόγω θρόμβωσης στους πνεύμονες, συνεχίζει τις συναντήσεις με ειδικούς γιατρούς και δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο θεραπείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο πρόεδρος των Χιτ, Πατ Ράιλι, τόνισε πως «δεν είμαι γιατρός για να σχολιάσω κάτι τέτοιο»