Ο οργανισμός των Miami Heat επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ανατολής για τα φετινά Playoffs στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το “συγκρότημα” του coach Erik Spoelstra επικράτησε χθες επί των Βoston Celtics με σκορ 125-113 και έκανε το “4-2” απέναντι στους “Κέλτες” και πήρε εν τέλει το “εισιτήριο” για τους τελικούς της Λίγκας, όπου εκεί τους περιμένουν ήδη οι Los Angeles Lakers.

Οι Heat παρουσιάστηκαν χθες για άλλη μια φορά καταπληκτικοί κόντρα στους Celtics και έφτασαν στη νίκη γράφοντας ιστορία. Μετά από 6 χρόνια επιστρέφουν και πάλι στους τελικούς του ΝΒΑ, έχοντας τότε στο ρόστερ τους τον “King” LeBron James, τον οποίον τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Στα του παιχνιδιού όμως, οι Miami Heat έδειξαν από την αρχή το πόσο πολύ ήθελαν την πρόκριση και έβαλαν τα “θεμέλια” από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ωστόσο, στην πορεία η ομάδα του coach Stevens αντέδρασε και ισορρόπησε την εικόνα του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου.

Στο τελευταίο όμως, οι Heat πήραν “φωτιά”. Με “οδηγό” τους τον τρομερό Bam Adebayo έφτασαν στη νίκη πανηγυρίζοντας μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση σε μία άκρως ταλαντούχα ομάδα όπως είναι αυτή της Βοστώνης.

Για τους νικητές, ξεχώρισε φυσικά για άλλη μια φορά ο Bam Adebayo, ο οποίος “σταμάτησε” χθες στους 32 πόντους, ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ, για άλλο ένα κομβικό “double double”. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Jimmy Butler, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 8 ασίστ. Εντυπωσιακός ήταν για άλλο ένα ματς ο “rookie” Tyler Herro που σημείωσε 19 πόντους, ενώ πρόσθεσε στον “καμβά” του και 7 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, οι Boston Celitcs είχαν σε καλή βραδιά τον Jaylen Brown, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Επάξια δίπλα του βρέθηκε και ο Jayson Tatum, που τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 11 ασίστ, ενώ από 20 πόντους πρόσθεσαν οι Kemba Walker και Marcus Smart.

Miami Heat – Boston Celtics 125-113