3 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία σε Τελικούς, οι Golden State Warriors κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή του ΝΒΑ αλώνοντας ξανά τη Βοστόνη και το σπίτι των Celtics με 103-90! Έτσι, η κορυφαία δυναστεία της λίγκας τα τελευταία 10 χρόνια κέρδισε το 4ο ματς της στην εν λόγω σειρά και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βαθμού για πρώτη φορά μετά από το 2018 και τις κοντές με τους Cleveland Cavaliers του LeBron James!

Ο Stephen Curry ήταν για άλλη μια συγκλονιστικός τελειώνοντας τον εν λόγω αγώνα με 32 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, την ίδια στιγμή που εκτελούσε με 12-20 σουτ εντός πεδιάς, 6-10 τρίποντα αλλά και 2-2 βολές.
Τρομερή ήταν ξανά και η παρουσία του Andrew Wiggins που εκτός των 18 του πόντων είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 τάπες -ενώ κράτησε τον απόλυτο σταρ των αντιπάλων, τον Jayson Tatum, στους μόλις 2 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο!

 Η απόλυτη διαφορά που έκρινε τον αγώνα δεν ήταν άλλη φυσικά από το τεράστιο επί μέρους σκορ της τάξης του 21-0 από τα τέλη της πρώτης περιόδου μέχρι και τις απαρχές της δεύτερης, όταν ο Curry και η παρέα του ήταν… φονικοί και κράτησαν στο απόλυτο μηδέν τους Κέλτες για περίπου 5 αγωνιστικά λεπτά την ίδια στιγμή που επιθετικά πετούσαν “φωτιές”!
Μάλιστα, ακόμα και όταν οι Celtics έβγαλαν μια κάποια αντίδραση στην τρίτη περίοδο, οι “Πολεμιστές” απάντησαν με 6-7 τρίποντα από Poole, Curry, Thompson και Green και έθεσαν ξανά τις βάσεις για μια σχετικά εύκολη επικράτηση στην πρώτη από τις διαθέσιμες δύο ευκαιρίες που θα είχαν μάξιμουμ για τον τίτλο. 

 

 

 

 

Τα 12λεπτα: 22-27, 39-54, 66-75, 90-103

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ