Οι Τορόντο Ράπτορς είναι πια πρωταθλητές. Η ομάδα του Καναδά έφτασε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της επικρατώντας με 110-114 των Ουόριορς στο Όκλαντ.

Η ομάδα του Νικ Νερς κράτησε την ψυχραιμία της στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και με ήρωα τον Φρεντ ΒανΦλιτ, που πέτυχε 12 πόντους στην 4η περίοδο, λύγισαν την αντίσταση των περσινών πρωταθλητών.Από την άλλη, οι «Πολεμιστές» απέδειξαν ότι δεν θα έπεφταν τόσο εύκολα έχοντας την ευκαιρία στο τέλος να περάσουν μπροστά με 9’’ να απομένουν, αλλά ο Στεφ Κάρι αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια.

Κορυφαίοι της αναμέτρησης ο Λάουρι με 26 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ και ο Σιάκαμ που πέτυχε 26 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ. Ακόμη, σπουδαία εμφάνιση, κυρίως στην τελευταία περίοδο, έκανε ο ΒανΦλιτ με 22 πόντους, ενώ ο Λέοναρντ πρόσθεσε επίσης 22 πόντους. Τέλος, ο Ιμπάκα ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει 15 πόντους.

Από την άλλη, ο Κλέι Τόμπσον πέτυχε 30 πόντους σε 32’, πριν τραυματιστεί καθώς ετοιμαζόταν για ακόμη μία τρομερή εμφάνιση σε «Game 6». Επιπλέον, ο Κάρι πέτυχε 22 πόντους έχοντας συνεχώς πάνω του 2 και 3 παίκτες, ενώ ο Ιγκουοντάλα πρόσθεσε 22 πόντους. Τέλος, ο Γκριν έκανε τριπλ-νταμπλ με 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Ο Αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τους Ράπτορς με τον Λάουρι να πετυχαίνει τους πρώτους 11 πόντους της ομάδας τους και να την οδηγήσει στο 4-11 στο πρώτο τρίλεπτο και 8-17 στην συνέχεια. Οι Ουόριορς , όπως ήταν φυσικό, αντέδρασαν μείωσαν γρήγορα με ένα σερί 12-5(20-22) με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 33-32 υπέρ των Ράπτορς.

Ο Κλέι Τόμπσον(18 πόντους στο ημίχρονο) ήταν «καυτός» και έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να περάσει μπροστά, μετά από αρκετή ώρα. δύο συνεχόμενα καρφώματα του Ιγκουοντάλα(46-43 στο 17’). Οι ομάδες αντάλλαζαν «χτυπήματα» με το ημίχρονο να κλείνει με 57-60 υπέρ του Τορόντο.

Οι Ράπτορς είχαν μεγαλύτερο βάθος και το απέδειξαν στο δεύτερο μέρος, αφού προηγήθηκαν με 66-72 στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους με τον Λέοναρντ να αναλαμβάνει δράση. Το Γκόλντεν Στέιτ βρήκε αντίδραση και πάλι κάνοντας σερί 13-4 στα επόμενα 4 λεπτά με τον Κλέι Τόμπσον να έχει πάρει φωτιά και να πετυχαίνει 12 πόντους μέσα σε κάτι λιγότερο από 8 λεπτά.

Στην συνέχεια χτύπησε σε μία προσπάθεια για κάρφωμα, ο Ντάνι Γκριν έκανε φάουλ, ενώ ο Τόμπσον βρισκόταν στον αέρα με αποτέλεσμα να προσγειωθεί άτσαλα στο ένα του πόδι και να τραυματιστεί στο γόνατο. Ο Τόμπσον αποχώρησε αρχικά για τα αποδυτήρια, αλλά στην συνέχεια επέστρεψε για να εκτελέσει τις δύο βολές.Ο ένας εκ των δύο «Splash Brother» δεν μπόρεσε να γυρίσει στο παρκέ , όμως οι συμπαίκτες του κατάφεραν να διατηρήσουν «βραχεία κεφαλή» στο τέλος της τρίτης περιόδου(88-86).

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, ο Στιβ Κερ αναγκάστηκε να αρχίσει με μία πεντάδα, που δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ, όμως παρόλα αυτά, οι «Πολεμιστές» παρέμειναν μπροστά στο σκορ στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου(93-91 7:29 πριν την λήξη). Από την άλλη, οι Ράπτορς πλέον είχαν γνώσει ότι οι περσινοί πρωταθλητές ήταν στα σκοινιά, έστελναν 2 και 3 παίκτες πάνω στο Κάρι και είδαν τον ΒανΒλιτ(12 πόντοι στην 4η περίοδο) να πρωταγωνιστεί στην επίθεση «χτυπώντας» τις αλλαγές στα σκριν.

Οι Καναδοί προσπέρασαν με 93-94 στο 41’, μετά από τρίποντο του ΒανΦλιτ, με τους Ουόριορς να παλεύουν με «νύχια και με δόντια» να μείνουν στο παιχνίδι. Το τελευταίο προβάδισμα για τους γηπεδούχους έλαβε χώρα 4 λεπτά πριν το τέλος(101-99) με καλάθι του Ιγκουοντάλα.

Εν τέλει, Ράπτορς πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν με +6(102-108) 2:14 πριν το τέλος. Οι «Πολεμιστές» έδειξαν ακόμη μία φορά γιατί βρέθηκαν στους τελικούς 5 συνεχόμενες χρονιές καθώς μείωσαν στον έναν(108-109) με καλάθι του Κάζινς στα 46’’ πριν την λήξη. Στην συνέχεια, ο Σιάκαμ απάντησε με φλόουτερ, ενώ ο Κάρι ευστόχησε σε δύο βολές για το 110-111 με 18,5’’ να απομένουν.

Οι Ράπτορς είχαν την κατοχή, αλλά ο Γκριν έκανε λάθος με αποτέλεσμα η ομάδα του Κερ να έχει ακόμη μία ευκαιρία. Ο Κάρι βρήκε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις αλλά δεν ευστόχησε, ακολούθησε «συρτό» μπάσκετ με τους Ουόριορς να καλούν τάιμ-άουτ χωρίς να έχουν στην διάθεση τους κανένα. Αυτό σήμαινε τεχνική ποινή για τους γηπεδούχους με τον Λέοναρντ να ευστοχεί σε τρεις βολές και να σφραγίζει τον πρώτο τίτλο των Ράπτορς στην ιστορία τους στο NBA.

 

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- Τορόντο Ράπτορς 110-114 (2-4)