Σε ένα παιχνίδι για γερά “νεύρα” και με τον Bam Adebayo να χρίζεται ήρωας στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού με ένα εκπληκτικό “στοπ” στον Jayson Tatum, οι Miami Heat κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στους τελικούς της Ανατολής στα Playoffs του ΝΒΑ με σκορ 117-114 κόντρα στους Boston Celtics.

Το παιχνίδι ήταν θεαματικό από την αρχή του και παρά το γεγονός πως οι “Κέλτες” έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο του αγώνα, χάρη σε ένα τρομερό σουτ του Jimmy Butler και φυσικά το απίστευτο block του Adebayo και εν συνεχεία την εύστοχη ελεύθερη βολή του, οι Heat συνέχισαν με νίκη τη διοργάνωση και έκαναν το 1-0 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Για τους νικητές, ξεχώρισε ο Goran Dragic, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Jae Crowder, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Ο κρίσιμος Jimmy Butler “σταμάτησε” στους 20 πόντους, έχοντας 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο εξίσου καταλυτικός παράγοντας της νίκης της ομάδας του coach Erik Spoelstra Bam Adebayo τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Για την ομάδα της Βοστώνης, ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο “μοιραίος” Jayson Tatum, ο οποίος “σταμάτησε” στους 30 πόντους, τα 14 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Marcus Smart, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους.

Boston Celtics – Miami Heat 114-117

“Απίστευτο κι όμως αληθινό”. Οι Denver Nuggets κατάφεραν ξανά ενώ βρισκόντουσαν “με την πλάτη στον τοίχο” να προκριθούν στους τελικούς της Δύσης για τα Playoffs του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ μετά τη σπουδαία νίκη τους επί των Los Angeles Clippers με σκορ 104-89.

Η “παρέα” των Νikola Jokic και Jamal Murray βρήκε μετά τους Utah Jazz το “επόμενό της θύμα” στο “πρόσωπο” των Clippers και κατάφερε να ξεπεράσει το “εμπόδιό” τους και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Los Angeles Lakers του LeBron James στους Τελικούς της Δύσης για τα φετινά Playoffs του ΝΒΑ.

Για τους νικητές σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε και πάλι ο Jamal Murray, ο οποίος “σταμάτησε” στους 40 πόντους, ενώ πρόσθεσε και 5 ασίστ. Εξαιρετικός ήταν επίσης και ο Nikola Jokic, ο οποίος σημείωσε “triple double” με 16 πόντους, 22 ριμπάουντ και 13 ασίστ. 

Για την ομάδα του Doc Rivers, ξεχώρισε ο Montrezl Harrell, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, ενώ σε κακή παραγωγικά βραδιά βρέθηκαν οι αστέρες της ομάδας Kawhi Leonard και Paul George, που σημείωσαν από 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 89-104