Οι Νιου Γιορκ Νικς συνεχίζουν να εκπλήσσουν τους οπαδούς τους και τους φαν του ΝΒΑ, ακόμη και όταν δεν αγωνίζονται… Λίγο πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη (επιστροφή) του Στιβ Μιλς, που αναλαμβάνει χρέη προέδρου και τζένεραλ μάνατζερ αντί του Γκλεν Γκράνγουολντ, που αποχωρεί από τις δύο θέσεις έπειτα από 4 χρόνια, αλλά θα παραμείνει στο «Μεγάλο Μήλο» ως σύμβουλος. Ο Μιλς αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της αποτυχημένης περασμένης διοίκησης των Νικς.Σε αντίθεση με τον Γκράνγουολντ, που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην δημιουργία του τωρινού ρόστερ, το οποίο κέρδισε πέρυσι σειρά πλέι-οφς για πρώτη φορά μετά το 2010!

Όπως επισήμανε η πάντα καυστική «NewYorkPost», ο Μιλς «πέρασε μία δεκαετία ως ένας από τους υψηλόβαθμους και υψηλόμισθους παράγοντες της Νέας Υόρκης… για να μην κάνει τίποτε!!!» Ο Στιβ Μιλς διετέλεσε πρόεδρος του οργανισμού του «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», από το 2003 ως το 2008. Μία περίοδο στην οποία συμβούλεψε τον ιδιοκτήτη, Τζέιμς Ντόλαν, να προσλάβει τον παλαίμαχο γκαρντ των Πίστονς, Αϊζάια Τόμας, ο οποίος τόσο ως κόουτς όσο και ως διοικητικός οδήγησε τη Νέα Υόρκη σε αγωνιστική καταστροφή… Άλλωστε, εκτός της αποτυχίας του Τόμας να ανεβάσει επίπεδο τους Νικς, πολλοί θυμούνται πως το 2006 η Ανούτσα Μπράουνι Σάντερς είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του «Ζέκε» για σεξουαλική παρενόχληση! Υπόθεση η οποία έληξε με συμβιβασμό… 11,5εκατ.δολ. (μερικά από τα οποία πλήρωσαν οι Νικς).

Οι φαν των Νικς δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή του Στιβ Μιλς, αν και ο ιδιοκτήτης, Τζέιμς Ντόλαν, επισήμανε ότι «ο Στιβ είναι ένας σεβαστός παράγοντας με εξαιρετικό προφίλ και υπόβαθρο στο μπάσκετμπολ. Τόσο στην ομάδα μας όσο και στο ΝΒΑ. Ανυπομονούμε για την νέα συνεργασία μας και πιστεύουμε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας βοηθήσουμε να πετύχουμε τον υπέρτατο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του τίτλου». Από την πλευρά του, ο Στιβ Μιλς (που έπαιξε μπάσκετμπολ μόνο σε κολεγιακό επίπεδο, στο Πρίνστον και το 1983 ξεκίνησε να εργάζεται ως παράγοντας στο ΝΒΑ, ενώ ήταν υποψήφιος αντικαταστάτης του Μπίλι Χάντερ ως εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών), δήλωσε πως «θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ντόλαν για αυτή την ευκαιρία να επιστρέψω στους Νικς και σε αυτό το σημαντικότατο πόστο. Είναι τιμή και προνόμιο να εργάζομαι σε έναν τόσο ιστορικό οργανισμό και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε δουλειά, ώστε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κάνουμε τους Νικς μία πετυχημένη ομάδα, για την οποία η πόλη και οι φίλαθλοί της θα είναι υπερήφανοι».