Κάποιοι το είπαν θέμα ρομαντισμού, ώστε να μην χαθεί ένας παίκτης που ταυτίστηκε με τους Κλίπερς. Άλλοι το θεώρησαν απλώς πρακτικό, γιατί η απώλεια του βασικού σέντερ και η μετακόμισή του σε μία ομάδα της Δύσης με ανταγωνιστικές βλέψεις, ενδεχομένως να άλλαζε τις ισορροπίες στην Περιφέρεια. Όπως και να έχει, οι Κλίπερς κατάφεραν να μεταπείσουν τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν να ανανεώσει και μην υπογράψει με το Ντάλας, παρά την προφορική συμφωνία τους. Μονάχα που το ΝΒΑ το είδε την Τετάρτη (26/8) ως... θέμα παράβασης και τιμώρησε την ομάδα του Λ.Α. με πρόστιμο 250.000 δολαρίων!

Η Λίγκα θεώρησε πως στην προσπάθεια των «Κλιπς» να διαπραγματευτούν με τον Τζόρνταν, οι Καλιφορνέζοι παραβίασαν κάποιους κανονισμούς, αναφέροντας πως στην πρώτη παρουσίαση, στις 2 Ιουλίου, υπήρξε ένας τρίτος στην συνάντηση των δύο πλευρών, με σκοπό την οικονομική συνεισφορά. Η σύμβαση εργασίας απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε αποζημίωση από τρίτα μέλη, εκτός αν αυτό προβλέπεται ξεκάθαρα από το συμβόλαιο του αθλητή. Το ΝΒΑ, ωστόσο, επισήμανε πως αυτή η «τρίτη» παρέμβαση δεν ήταν ο λόγος που ο παίκτης αποφάσισε να ανανεώσει με τους Κλίπερς. Άλλωστε, τα ταμπλόιντ έγραψαν άλλον λόγο για την παραμονή του… Ο ίδιος ο Αμερικανός σέντερ απολογήθηκε στον Κιούμπαν, αν και δεν ήταν ο πρώτος που άλλαξε έτσι μία μετεγγραφική απόφαση.

Ο ιδιοκτήτης των «Κλιπς», Στιβ Μπάλμερ, που συναντήθηκε με τον ομολόγό του των Μαβς, Μαρκ Κιούμπαν, σχολίασε ότι «οποιαδήποτε καταστρατήγηση ήταν ακούσια, αφού για να στηρίζουμε τους παίκτες μας, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της σύμβασης εργασίας»…Ένα παράδειγμα καταστρατήγησης ήταν η προειδοποίηση της Λίγκας στον ιδιοκτήτη της Σάρλοτ, Μάικλ Τζόρνταν, ώστε να μην επηρεάζει τις αποφάσεις παικτών με το δέλεαρ της συμφωνίας με την Jordan Brand, για υποδήματα της Nike