Οι Νετς κατέθεσαν πρόταση στους Μάτζικ για την απόκτηση του Ντουάιτ Χάουαρντ, όμως οι παράγοντες της ομάδας δεν είναι ευχαριστημένοι και συνεχίζουν τις επαφές και με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα οι Νετς προσέφεραν τους Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Χάμφρις και Μαρσόν Μπρουκς μαζί με τρία ντραφτ πικ πρώτου γύρου (2013, 2015, 2017). Μέσα σε όλα αυτά οι Μάτζικ θα γλίτωναν και το βαρύ συμβόλαιο του Χίντο Τούρκογλου, όμως δεν έμειναν ευχαριστημένοι και περιμένουν κάτι καλύτερο πιθανότατα από τους Ρόκετς, οι οποίοι έχουν ενδιαφερθεί έντονα για την απόκτηση του. Ο ίδιος ο Χάουαρντ συνεχίζει να πιέζει για να καταλήξει στην ομάδα του Μπρούκλιν και έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο σε καμία ομάδα πλην των Νετς.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες μετά την απόκτηση του Τζο Τζόνσον από τους Νετς, αλλά και λιγο πριν ο Ντέρον Ουίλιαμς αποφασίσει για το μέλλον. Ο D- Will περιμένει να μάθει τις εξελίξεις στο θέμα του Χάουαρντ και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να καταλήξει μαζί του στο Ντάλας, καθώς οι Μάβερικς δίνουν στους Μάτζικ σαν αντάλλαγμα για τον Χάουαρντ τους Κάρτερ, Μαϊνμί, Μπεμπουά, Ράιτ και τους τρεις παίκτες που επέλεξαν στο φετινό ντραφτ.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Χάουαρντ δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα των Μάτζικ.