Οι Los Angeles Lakers είναι εδώ και θέλουν τίτλο, δείχνοντας το από το πρώτο μόλις παιχνίδι. Οι “Λιμανάνθρωποι” ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη για τους φετινούς τελικούς του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ με σκορ 116-98 κόντρα στους φιλόδοξους Miami Heat.

Παρά την καλή αρχή των Heat, οι Lakers κατάφεραν να “ξυπνήσουν” γρήγορα και να αντιδράσουν άμεσα. Ωστόσο από τη στιγμή που αντέδρασαν και μετά έχοντας ως πρωτεργάτες τους LeBron James και Anthony Davis, δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στους αντιπάλους τους να καταφέρουν να “κλέψουν” το ροζ φύλλο αγώνα.

 Καταλυτικός παράγοντας φυσικά ήταν και ο τραυματισμός δύο κομβικών παικτών τους, τους Goran Dragic και Bam Adebayo, με τους “πονοκεφάλους” για τον Erik Spoelstra να είναι τεράστιοι εν όψει του δεύτερου τελικού του φετινού ΝΒΑ κόντρα στους Lakers.

Heat λοιπόν παρά το +13 όπου βρισκόντουσαν σε κάποια φάση της αρχής του αγώνα, έπειτα από τους τραυματισμούς κυρίως, οι Lakers “έσφιξαν” την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι επιθετικές λύσεις των Heat.

Μετά από τις εκπληκτικές άμυνες των “Λιμνανθρώπων”, η ομάδα του Frank Vogel άρχισε ένα εξαιρετικό “κρεσέντο” διαρκείας. Πιο συγκεκριμένα “πυροβολούσαν” συνεχώς έξω από τη γραμμή του τριπόντο και σε συνδυασμό των απίστευτων αποδόσεων που “έπιασαν” οι James και Davis, γρήγορα άνοιξε η διαφορά.

Το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν καθαρά διαδικαστικό, καθώς οι Lakers βρισκόντουσαν μέχρι και με 30 πόντους διαφορά. Οι Heat παρουσιάστηκαν τόσο άτυχοι, όσο και απροετοίμαστοι για τον τελικό αυτό σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στα Playoffs του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ και οι Lakers από την άλλη έδειξαν τη “δίψα” τους για το πρωτάθλημα.

Για τους νικητές, ξεχώρισαν οι δύο ηγέτες της ομάδας LeBron James και Anthony Davis. Ο “Βασιλιάς” James “σταμάτησε” στους  25 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ, “αγγίζοντας” το “triple double”. Ο Davis όμως ήταν ο κύριος εκφραστής στο σκοράρισμα. Πιο συγκεκριμένα, τελείωσε το παιχνίδι με 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Kentavious Caldwell-Pope (13 πόντοι), Danny Green (11 πόντοι) και Alex Caruso (10 πόντοι). 

Για τους Heat, ξεχώρισε ο “απελπιστικά” μόνος χθες Jimmy Butler, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους και έδωσε 5 ασίστ. Από κοντά, ακολούθησε και ο Kendrick Nunn με 18 πόντους, ενώ Tyler Herro και Jae Crowder είχαν από 14 και 12 πόντους ο καθένας αντίστοιχα.

Los Angeles Lakers – Miami Heat 116-98