Η Νέα Ορλεάνη ήταν η νικήτρια του παρθενικού φετινού φιλικού προετοιμασίας στο ΝΒΑ, επικρατώντας με 98-86 του Μαϊάμι στο Λούιβιλ του Κεντάκι. Οι Πέλικανς έδειξαν να έχουν περισσότερες λύσεις και επιβλήθηκαν των περσινών φιναλίστ τα ξημερώματα της Κυριακής (5/10), με κορυφαίο τον Τζίμερ Φρεντέτ (17π.) και συμπαραστάτες τους Λουκ Μπάμπιτ (15π.), Όστιν Ρίβερς (12π.-6ασ.), Ράιαν Αντερσον (12π.) και επίσης πρωταγωνιστή τον ρούκι Ρας Σμιθ, που πέτυχε 12π. Σε 13΄! Για τους Χιτ, στο πρώτο ματς δίχως τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κρις Μπος είχε μόλις 3/13 σουτ, ο Ντουέιν Ουέιντ 2/7 και ξεχώρισαν μόνο οι Ενις (17π.-6ριμπ.), Ντάνι Γκρέιντζερ (12π.). Καθοριστικό για τους νικητές το φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο ολοκλήρωσαν με επιμέρους 20-5 και με 8/17τριπ. προσπέρασαν 44-35.

Η έναρξη της preseason, πάντως, ξεκίνησε με άσχημα μαντάτα για Λέικερς, Χοκς και Μάτζικ. Ο γκαρντ του Λ.Α., Νικ Γιανγκ, που πέρσι σκόραρε μ.ο. 17,9π., τραυματίστηκε στον αντίχειρα του δεξιού χεριού στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του και η επερχόμενη επέμβαση θα τον κρατήσει εκτός αγώνων για σχεδόν δύο μήνες... Σε επέμβαση υποβλήθηκε ήδη ο Πέρο Αντιτς, που έσπασε τη μύτη του και θα απουσιάσει από το πρώτο φιλικό της Ατλάντα με τη Νέα Ορλεάνη, τη Δευτέρα (6/10). Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που πέρσι στη ρούκι σεζόν του κατέγραψε μ.ο. 7π.-4,2ριμπ., πάντως, αναμένεται τις επόμενες μέρες πίσω στο παρκέ.

Αντίθετα, σοβαρότερο είναι το πρόβλημα του Τσάνινγκ Φράι. Ο νεοφερμένος σέντερ του Ορλάντο χτύπησε στο αριστερό γόνατο, οι Μάτζικ δεν ανακοίνωσαν χρόνο επιστροφής, όμως ο Τύπος της Φλόριντα ανέφερε πως θα χάσει σίγουρα τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν. Τέλος, οι Ουόριορς πρόσφεραν στον πρώην παίκτη και του Παναθηναϊκού, Τζέισον Καπόνο, μία θέση στο ρόστερ της προετοιμασίας, μετρώντας πλέον 19 παίκτες στο δυναμικό τους.